DRAMA U DŽEDI! Ferštapen ispustio pol poziciju u poslednjoj krivini!

Veoma uzbuljive kvalifikacije u Formuli 1 gledali smo danas u Saudijskoj Arabiji.

Staza u Džedi ima svoju premijeru u kalendaru najbržeg karavana na svetu, a današnje kvalifikacije su jedne od najboljih koje smo videli ove sezone u F1.

Očekivano za pol poziciju su se borili Luis Hamilton i Maks Ferštapen, a Holanđanin je ispustio veliku priliku da sutrašnju trku započne sa prve pozicije, te će Britanac startovati sa pol pozicije.

U prvim izlascima u Q3 delu kvalifikacija, Hamilton je ostvario bolje vreme za jednu desetinku u odnosu na Ferštapena.

Hamilton je unapredio svoje vreme u druogom izlasku, međutim Ferštapen je bio spektakularan, a do poslednje krivine imao je skoro tri deseta dela skunde bolje vreme od Luisovog.

Ipak, Ferštapen je napravio grešku na izlasku iz poslednje krivine, zadnji kraj je proklizao a bolid Red Bula je udario u zid, polomivši zadnje desno vešanje.

Veliku priliku propustio je Holanđanin, a sutrašnju trku započeće sa treće pozicije jer je i Botas ostvario bolje vreme u prvom izlasku na stazu u Q3 delu.

Fantastične kvalifikacije imao je i vozač Ferarija, Šarl Lekler. Monačanin je ostvario četvrto najbolje vreme, a vozio je brže i od Serhia Pereza, drugog vozača Red Bula.

Izuzetno veliki je ovo uspeh za Leklera koji je u jučerašnjem slobodnom treningu u potpunosti uništio svoj bolid. Ogromne zasluge idu i ekipi Ferarija koja je uspela da u potpunosti popravi bolid.

Leklerov timski kolega nije imao sjajne kvalifikacije, te će startovati kao 15. Karlos Sainc je nije uspeo da se plasira u Q3 deo, jer je u svoja dva poslednja pokušaja u Q2 napravio greške koje su ga koštale prolaska dalje.

Veoma dobre rezultate ostvarili su Gasli i Cunoda, koji će trku startovati kao šesti odnosno osmi. Dvojac Alfa Tauria razdvojio je Lando Noris, a poslednje kao deveti i deseti startovaće Okon i Đovinaci.

RONI O’SALIVEN KRITIKUJE HAMILTONA: Ne znam kako bih se osećao da su moje rupe na bilijarskom stolu veće od protivnikovih!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Reprezentativci Srbije i Crne Gore – Imali smo tremu pred izvođenje penala! EP05

 

5 Komentara

  Nikad Formula 1 nije bila ovako uzbudljiva i sa neizvesnoscu pobednika do zadnje trke,kao ove godine!!!!

  Odgovori

  Ja sam, siguran da će Hamilton da iskoristi ovaj kiks Verstapena. Pritisak je sada na Maxu

  Odgovori

  Kako je kiksirao Veratapen u kvalifikacijama.To moze bukvalno da ga kosta rezultata dobrog

  Odgovori

  Ocekujem sutra jednu brutalnu trku u Saudijakoj Arabij. Nova staza i moze biti svasta.

  Odgovori

  Ove dve poslednje trke ima da budu paklene. Šampion će se odlucivati u poslednjem krugu bukvalno

  Odgovori

Postavi odgovor