IMAMO NOVOG ŠAMPIONA SREDNJE KATEGORIJE UFC-a: Pereira krošeom zbacio Adesanju sa trona!

Brazilski MMA borac Aleks Pereira novi je UFC šampion srednje kategorije (do 84 kg), pošto je nokautom zbacio sa trona Novozelanđanina Izraela Adesanju.

Popularni “Poatan” je u nedelju ujutru po srednjoevropskom vremenu u glavnoj borbi priredbe UFC 281 u njujorškom “Medison skver gardenu” nokautom u petoj rundi srušio rivala.

Pereira domogao UFC pojasa u tek osmoj profesionalnoj MMA borbi, a petoj otkad je 2020. godine ozbiljno počeo da se bavi ovim sportom. Sada ima skor 7-1 u profesionalnim borbama, 4-0 otkad je u novembru 2021. godine debitovao u elitnoj promociji UFC.

Adesanjina vladavina u diviziji do 84 se završava posle pet odbrana – Novozelanđanin rođen u Nigeriji sada ima 23 pobede i 2 poraza u profesionalnim borbama.

Ovo je treći put da se njih dvojica susreću, ali prva dva puta su bila u kik-boksu. Borac iz Sao Paula je 2016. pobedio jednoglasnom odlukom sudija, a 2017. je levim krošeom nokautirao Adesanju.

I ovog puta je levi kroše bio koban za Adesanju. Videli smo izuzetan dvoboj do pete runde, ali je bilo jasno da je Adesanja u boljoj poziciji i da vodi na sudijske poene. Pereira, uprkos znatno manjem MMA iskustvu, bio konkurentan i opasan. U finišu prve runde Adesanja je bio blizu pobede, posle jedne kombinacije je uzdrmao rivala, ali je kraj runde spasao Brazilca.

U trećoj rundi Adesanja je došao do rušenja i u parteru je dominirao i skoro poptuno iscrpeo energiju rivala. Ipak, u petoj rundi Pereira je krenuo na sve ili ništa znajući da će izgubiti ako borba dođe do sudijske odluke. Usledio je ubojit levi kroše Brazilca, a posle toga je usledila silovita kombinacija Braizlca od koje Adesanja nije mogao da se odbrani i sudija Mark Godard bio je prinuđen da prekine borbu.

Pojas koji je predsednik UFC Dena Vajt stavio oko pojasa Pereiri je i veliko priznanje za Glovera Tešeiru, trenera Pereire, koji je ujedno i MMA borac.

JOVANA PREKOVIĆ ZAVRŠILA KARIJERU: Zlatna olimpijska šampionka iz Tokija oprostila se od karatea!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MUNDIJAL NA DLANU: Upoznaj Švajcarsku i osvoji dres! EP27 | Meridian

2 Komentara

    Nisam očekivao ovakav ishod ali eto ,čovek je dosao mnogo spreman za ovaj mec i zasluzno postao novi sampion

Postavi odgovor