Srpkinje mislima bile na ‚‚fajnal siksu": Holandija lako do trijumfa, čeka se žreb

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije vezala je i drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Japanu, ali on nimalo neće boleti selekciju Zorana Terzića. Na kraju, Srbija je poražena ubedljivo.

Holanđanke su slavile sa 3:0 u meču u kojem energija naših igračica nije bila na dovoljno visokom nivou. To i nije veliko iznenađenje, imajući u vidu da je plasman na ‚‚fajnal siks” bio obezbeđen još pre dva meča, a dve grupe po tri tima biće birane putem žreba, a ne na osnovu plasmana u grupi.

SRPKINJE SU IZGUBILE I PROTIV JAPANA

Zato je ušteda energije bila jako važna. Tijana Bošković zbog rovitosti usled povrede stomačnog mišića nije ni nastupila, dok je Tijana Malešević igrala samo u drugoj polovini susreta. U takvim okolnostima, Holanđanke je bilo teško zaustaviti.

Prva dva seta osvojile su vrlo ubedljivo. U prvoj deonici je bilo 25:16, a naše igračice su stigle do samo četiri poena na svoj servis, Holanđanke do trostruko više. Uz to je Srbija napravila i čak pet servis grešaka, što je dodatno otežalo stvari.

GalleryPic 1
izvor: fivb.com

Međutim, drugi set bio je još ubedljiviji. U praktično svakom segmentu je Holandija bila bolja, a Srbija uspeva da osvoji mizernih 12 poena. Naše odbojkašice osvajaju samo dva poena na sopstveni servis, dok su rivalke bile skoro nezaustavljive na svom početnom udarcu.

U trećem setu je bila viđena nešto bolja igra, ali i dalje nijednog trenutka nije delovalo kao da će Srbija osvojiti set. Holandija stiže do pobede osvojivši set rezultatom 25:20 i tako zauzevši prvo mesto u grupi E. U zavisnosti od rezultata između Japana i Brazila, Holanđanke bi tu mogle i da ostanu.

KLADI SE NA SVETSKO PRVENSTVO U ODBOJCI

Najbolja u timu Srbije bila je Brankica Mihajlović sa 10 poena, dok je Milena Rašić osvojila osam. Holanđanka Loneke Sletjes bila je ubedljivo najbolja igračica na meču, osvojivši čak 23 poena, dok je Ane Buijs ostvarila 11.

Čeka se rasplet u grupama E i F, nakon čega će se održati žreb za grupe na fajnal-siksu. Prvoplasirane ekipe u grupama E i F ne mogu da se nađu u istoj grupi na fajnal-siksu, dok se preostala četiri tima raspoređuju izvlačenjem kuglica.

Postavi odgovor