Marka: Zbog Jokića i Đokovića je Srbija postala najzanimljivija sportska zemlja

Španski list Marka je objavio tekst u kome govori da je Srbija postala najzanimljivija sportska zemlja zbog velikog uspeha njenih sportista u prethodnih dva dana.

Srpski teniser Novak Đoković je osvojio 23 Grend slem titulu u karijeri, a samo dva dana kasnije Nikola Jokić uzeo šampionski NBA prsten sa Denver Nagetsima.

Marka podseća da su i Jokić i Đoković rođeni u bivšoj Jugoslaviji, Novak u SFRJ, a Nikola osam godina kasnije u SRJ. Da se zemlja raspala zbog političkih nemira, ali da su uprkos svim preprekama uspeli da dostignu najviši nivo u svojim sportovima.

Denver nikada ranije u svojoj 46 godina dugoj istoriji nije osvojio titulu u NBA, a  Jokić je bio taj, koji je doneo trofej Larija O’Brajena u Kolorado.

“Džoker je nakon dve uzastopna priznanja za MVP lige, ove sezone postavio rekord po broju tripl-dablova u plej-ofu, dok je u finalu bio najbolji strelac, asistent i skakač svog tima, što se takođe prvi put dogodilo.

I dok je Jokić najbolji košarkaš današnjice, Nole je već dugo predmet rasprava o najboljem teniseru svih vremena. U nedelju je preuzeo vođstvo u trci sa Nadalom i Federerom, svojim najvećim rivalima.

Srbija je zemlja sa velikom sportskom tradicijom, bez obzira što ima populaciju manju od sedam miliona. Mali broj zemalja na svetu ima privilegiju da ima ovako velike sportiste” napominje Marka u svom tekstu.

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

BONUS VIDEO:

3 Komentara

  Nit manje zemlje od raspada nit boljih sportista i trenera

  Odgovori

  gde u Beogradu može da se kupi ove španske novine? Zaslužili su zbog ovog teksta da im podignemo tiraž

  Odgovori

  Istina pomerili su sve granice u sportovima u kojima se takmice i ceo svet im se klanja

  Odgovori

Postavi odgovor