SVE JE SPREMNO ZA PRVI FUDBALSKI FESTIVAL U KRALJEVU: Praznik dečijeg fudbala počinje

Festival će biti humanitarnog karaktera u vidu prikupljanja svih vrsta pomoći za štićenike dečijeg “SOS SELA” iz Kraljeva.

Pod pokroviteljstvom kompanije Meridian i Fondacije „Dajana Paunović“, a uz podršku Sportskog saveza Kraljeva, FS regiona zapadne Srbije i Humanitarnog sportskog društva „Šansa“, ovog vikenda (od 25. do 26. decembra), biće održan prvi Fudbalski festival Srbije za decu uzrasta od 10 do 12 godina.

Manifestacija pod nazivom „Fudbalski festival Srbije – Kraljevo ’21“ koja će se održati u S.C. „Ibar“ u Kraljevu, obuhvatiće preko 120 mališana iz 12 klubova i devet gradova iz regiona zapadne i centralne Srbije i Kosova i Metohije.

Na festivalu koji će biti neformalnog polutakmičarskog karaktera, učešće će uzeti i tri ekipe iz srpskih sredina sa Kosova i Metohije, a posebnu atrakciju manifestacije predstavljaće ženska ekipa iz Novog Pazara koja će umeće i veštine devojčica u fudbalu promovisati u ravnopravnom nadmetanju sa ekipama dečaka.

Cilj i ambicija organizatora Festivala jeste da on u narednim godinama preraste u tradicionalnu manifestaciju koja će obuhvatati četiri kvalifikaciona turnira i završnu manifestaciju festivalskog tipa na kojoj će, pored ekipa iz Srbije, učešće uzeti i ekipe iz država Adria regiona (Zapadni Balkan plus Hrvatska) sa jasnom ambicijom da događaj postane praznik dečijeg fudbala međunarodnog regionalnog karaktera uz podršku UEFA i nacionalnih fudbalskih saveza.

Samo takmičenje će se održati u toku dva dana, od kojih će prvi dan biti eliminacionog tipa po kup sistemu, dok je drugi, finalni dan, rezervisan za utakmice polufinala i velikog finala. Pored takmičarskog dela, planirani su i revijalni sadržaji poput takmičenja u žongliranju, šutiranju penala, igre brzine i spretnosti, promocije ženskog fudbala…

Podršku manifestaciji i učesnicima festivala svojim prisustvom će pružiti čelnik Fudbalskog saveza Srbije zadužen za mlađe kategorije g. Nikola Lazetić, kao i nekoliko istaknutih bivših reprezentativaca Srbije, dok će manifestaciju svečano posetiti i predsednica istoimene Fondacije Dajana Paunović.

Pored promocije sporta kod dece i posebno ženskog fudbala, cilj manifestacije jeste da svoj deci, učesnicima festivala, približi istinske vrednosti sporta, timskog duha i druženja sa vršnjacima iz različitih sredina širom Srbije i regiona.

MILION U HUMANITARNE SVRHE TOKOM OLIMPIJSKIH IGARA

Najveće regionalno ime iz sveta zabave i igara na sreću, kompanija Meridian je više puta dokazala koliko je sport bitan deo naših života.

Podsećamo i da je za svaku medalju Srbije na letošnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, Meridian donirao 100.000 DINARA u humanitarne svrhe, a da je društveno odgovorna kuća bez premca u zemlji pokazao je i pre nekoliko sedmica, pobedom na humanitarnoj akciji za lečenje malog Boška Guglete, postavši vlasnik zastave Srbije sa potpisima naših olimpijaca.

Takođe, u nedelju će kompanija Meridiana utakmici FMP – Crvena zvezda za svaku pogođenu trojku donirati 20.000 RSD za lečenje male Lenke Anđelković i Lane Stefanović.

MERIDIAN STVARA NOVE ASOVE – ŠKOLE SPORTA I POMOĆ KLUBOVIMA ŠIROM SRBIJE

Dresovi, sportska i tehničke opreme, lopte… još jedan su deo mozaika ulaganja u budućnost ove domaće kompanije. U saradnji sa klubovima i sportkim savezima cele zemlje, Meridian je pokrenuo do sad najopsežniji projekat u domaćem sportu – školicu sporta za mališane.

Pojmovi “mali“ i “veliki“, profesionalni i amaterski, sportovi s loptom i bez nje za Meridian ne postoje – podršku najvećeg domaćeg donatora iz sfere industrije zabave i igara na sreću imaće svi zaljubljenici u sport u ovoj zemlji. Preko 50 klubova postalo je deo Meridian globalne sponzorske mreže.

PODRŠKA NAUCI, KULTURI I UMETNOSTI U KRIZNIM VREMENIMA

Kultura i umetnost možda i najviše trpe tokom pandemije. Zato Meridian već mesecima posebne napore ulaže u oživljavanje kulturne scene u jednom od najvažnijih zdanja koje ova zemlja ima, a to je Zadužbina Ilije M. Kolarca.

Zato što život uvek pobeđuje, Meridian je lepša strana života!

POSEBNA PODRŠKA: Jokić blistao, a sa tribina ga gledale dve najvažnije osobe! (FOTO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Andrea Stojadinov: Cilj je zlato na Olimpijskim igrama u Parizu! | Sport Fokus podkast EP34

 

2 Komentara

    Sjajan fudbalski festival za decu u Kraljevu,pravi je projekat,tako potreban mladima nase zemlje…Svaka cast Meridianu na pokroviteljstvu i maksimalnoj podrsci,uvek su na pravom mestu gde je potrebno….

    Sjajna organizacija ,ovo treba u mnogo gradova da se organizuje , svaka čast svima koji su imali udela i pre svega Meridianu koji je uvek prvi kada su ovako humane stvari u pitanju !

Postavi odgovor