Argentina je opet izneverila: Šta su radili Mesijevi saigrači?

Lionel Mesi nije mogao sam, odbrana je bila poroznija od napadačkog potencijala. Šest postignutih golova, od kojih je u tri ima značajnog udela, bili su premalo. Argentina je primila čak devet golova na četiri susreta i bila je nemoćna.

Merkado i Roho su zabeležili po gol i asistenciju i kada bi se gledalo samo to imali su odličan učinak. Publika će još dugo pamtiti startove Gabrijela Merkada koji ih je baš retko pogađao. Odbrana Argentinaca ni u jednom meču nije bila na zavidnom nivou.

POGLEDAJ SVE KVOTE ZA MUNDIJAL!

Mesi je centralna figura tog tima i znali smo da će biti ovako još 2006. godine. Tada je reprezentaciji SCG postigao gol, u onom porazu koji se trudimo da zaboravimo. Ono što nismo znali su njegovi saigrači koji ničim ne zaslužuju mesto u ekipi.

Jedan gol, na važnom meču protiv Nigerije, dve asistencije u porazu od Francuske. To je previše slab učinak za čoveka kog mnogi smatraju za najboljeg u istoriji. Izgovora ima i oni se moraju saslušati. Kompletna Argentina, od Kabaljera preko Maskerana do Meze, bila je očajna.

Najviše bure kod objavljivanja spiska Argentine bilo je oko napadača. Sampaoli je sa spiska izostavio Maura Ikardija koji godinama trese mreže u Italiji. Umesto njega, opredelio se da vodi samo Iguaina, Aguera i Dibalu.

ŠPANIJA I RUSIJA IGRAJU SADA!

Kakav su učinak zabeležila pomenuta trojica? Gotovo nikakav. Kada bismo, a to nije naš posao, tražili krivca za ovako loš turnir mogli bismo i ovde da uperimo prstom. Sampaoli je pravio greške, defanziva je bila katastrofalna ali ni u napadu nije funkcionisalo.

Njih trojica su na terenu proveli ukupno 336 minuta tokom četiri meča koje je odigrala Argentina. Nisu zabeležili nijednu asistenciju tokom tog perioda. Postigli su dva gola i oba su bili delo Kuna Aguera. To je preslab učinak.

Aguero je igrao najviše od trojice pomenutih, čak 179 minuta. Pratio ga je Gonzalo Iguain sa 134 minuta na terenu. Dibala je dobio šansu na samo jednom meču i upisao je samo 23 minuta! Dibala je tokom prethodne sezone postigao 26 golova u dresu Juventusa.

DA LI DANCI IMAJU ŠANSU?

Kada uzmemo u obzir da je Ikardi bio daleko od Rusije, Dibala daleko od igre, Iguain daleko od forme, čini se da nisu mogli više. Treba napomenuti da je Ikardi odigrao samo četiri meča i da još uvek nije dao gol za reprezentaciju. Dibala je nastupio 13 puta ali takođe bez gola.

Gonzalo Iguain je poslednji reprezentativni gol postigao u oktobru 2016. godine. Serhio Aguero je bio strelac dva pogotka na turniru. Postigao je tri gola na poslednje tri prijateljske utakmice koje je igrao. Nedovoljno, premalo za prolazak među osam najboljim.

Postavi odgovor