DOBRO DOŠLI NA LUSAIL: Zlatan stadion na kojem "Orlovi" kreću u misiju zvanu Svetsko prvenstvo!

Ekipa Meridiana je posetila Lusail – najveći i najlepši stadion po mom skromnom mišljenju na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Velelepna građevina, koja može da prihvati oko 80.000 duša, iako se Katarani hvale da može da stane nešto više od 88.000, zvanični podatak ipak govori drugačije.

Bili smo prisutni tokom odigravanja utakmice između Argenite i Saudijske Arabije, gde su Saudijci napravili veliku senzaciju, pa što ne bi mogla i Srbija na istom stadionu?

PREVOZ

Lusail se nalazi malo dalje od centra dešavanja, ali ne toliko daleko kao Al Bajt – stadion koji se nalazi u pustinji. Tačnije on se nalazi u naselju pod istim nazivom – Lusail, negde na polovini puta od gore pomenutog drugog stadiona. 

Iako smo mi putovali Uberom (taksijem), za koji je cena vožnje iznosila oko 40 katarskih rijala, što je približno 12-13 evra, stadion je dobro povezan metrom i to takozvanom “zlatnom” linijom. 

Ipak, kako god da dođete, morate da se spremite na pešačenje, jer je Lusail odaljen i od metro stanice, a takođe i od mesta gde Uber ili taksi mogu najdalje da priđu. Naš savet je da se ranije uputite ka ovom velelepnom stadionu.

ISPRED STADIONA

Spremite se na pešačenje, a kada kročite u zonu gde se nalazi, sačekaće vas veliki plato, gde je poprilično prazno i okruženo betonom, a stadion je i dalje u daljini.

Nakon što prođete prvi “ček-in”, a kada prođete prvu kapiju, sledi zanimljiviji deo. Napravljena “mini” fan-zona, pre samog ulaska u stadion, gde navijači mogu na razne načine da se animiraju.

Pre samog ulaska u taj deo, nalaze se dva velika natpisa Lusail, ogromne lopte koje predstavljaju zastavu zemalja koje nastpupaju na njemu, ogromnu repliku pehara, a i razne zabavljače.

FAN ZONA

Nakon toga u fan-zoni vas očekuje pregršt zanimljivih stvari, poput “Nejmar čelindža”, gde pogađate male otvore na golu, do konertne bine, odakle se pušta muzika.

Tu se nalazi i veliki broj štandova sa hranom, kao i na stadionu, ali ono što može da zabrine je to da hrana ne stigne na vreme ili je uopšte nebude, a više o tome smo pisali OVDE.

ARHITEKTURA

Ono što je dobro, iako je stadion ogroman, odlično je dizajniran, pa tako gde god da se budete nalazili, imaćete odličan pregled igre, što bi moj kolega Ogi rekao – “kao na PES-u”. Tako da i ukoliko imate kartu od 250 rijala (oko 68 evra – najeftiniju), nećete ostatit uskraćeni da maksimalno uživate, poput onih koji su platili preko 1200 rijala ( oko 300 evra).

Stadion je takođe izuzetno konforan, puno je toaleta koji su izuzetno čisti i mesta gde može da se osveži sa vodom.

Celokupni ambijent na Lusilu pogledajte na fotografijama ispod.

ULAZAK

Na ulasku vas očekuje velika kontrola, ostavljate stvari na traku ko na aerodromu, gde sve prolazi kroz skener, a potom i vi prolazite kroz “kapiju”, a potom obezbeđenje prolazi aparatom preko tela, da proveri da li imate neki metalni predmet na ili kod sebe.. Naš je savet da ne nosite stvari, koje bi mogle da budu nedozvoljene i ometaju vaš ulazak na stadion.

Srbija na tom stadionu igra protiv Brazila, pa ukoliko dolazite na utakmicu, uživajte na Lusailu!

LOŠA ORGANIZACIJA NA STADIONU: Da li će Srbi ostati gladni na Lusailu?! (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: KATAR UŽIVO: 🇷🇸 Poruka Srbima Koji Dolaze u Katar na Mundijal 2022 🇷🇸

 

3 Komentara

  Glupo je očekivati da vas metro ili uber doveze do ispred ulaza u stadion jer ako želite obezbeđenje i brzu kontrolu gledalaca pre utakmice onda je morao biti napravljen veliki prostor ispred i oko stadiona

  Odgovori

  Odlican stadion. Bice i dobra atmosfera. Mislim da nasi mogu do velike pobede veceras.

  Odgovori

  Mislim da konacno imamo tim da napravimo nesto bas bas veliko.

  Odgovori

Postavi odgovor