"Ako osvojite turnir a da niste pobedili Novaka - to onda nije baš bio turnir"

Australijski teniser Nik Kirjos veruje da titula na nekom turniru nije potpuno zaslužena ako vam Novak Đoković nije bio na putu.

Kirjos se osvrnuo na minulu sezonu tokom koje je Đokoviću zbog vakcinalnog statusa bilo zabranjeno učešće na raznim turnirima, pored ostalog Australijan openu, US openu i na nekoliko mastersa.

“Mislim da Novak mora da igra po svaku cenu. On je jedan od najvećih svih vremena i sve dok je aktivan igrač, mora da igra na svim turnirima”, rekao je Kirjos za “AFP”.

Pročitajte još: “Rekao mi je da želi da me ubije, čak je i objasnio kako će to da uradi”

Godinu je na prvom mestu ATP rang liste završio aktuelni šampion US opena Karlos Alkaras, ali je teniski svet u velikoj većini nakon toga jasno istakao da je Đoković taj koji je trenutno najbolji igrač.

“Ako ste takmičarski nastrojeni želite ga na turnirima, barem ja to želim. Ako osvojim neki turnir, a da nisam usput pobedio Novaka, onda taj turnir i nije baš bio turnir“, podvukao je Australijanac.

Kirjos je imao priliku da uradi baš to o čemu je pričao na Vimbldonu, ali ga je Đoković savladao u finalu sa 3-1 u setovima.

5 Komentara

    Neko ko je mnogo puta zickao Novaka, a sada ovako prica o Novaku. Fantasticno.

    Meni je Nik skroz luckast. Čoveek je bas bas zabavan

    Sta se desilo Kirjosu. Da nije slucajno dobio koronu

    Apsolutno sam saglasan sa Kirjosom, čist primer je Timovo osvajanje US Opena

    JBT da mi je neko pre godinu dana rekao da će Kirjos ovako govoriti o Novaku mislio bi da je lud

Postavi odgovor