Bivši Federerov trener: "Novak i Rodžer na jednu, a Nadal na drugu stranu"

Ivan Ljubičić, proslavljeni hrvatski teniser i bivši trener Rodžera Federera, izneo je stav o GOAT trci i objasnio kako gleda na borbu velike trojke za mesto najvećeg svih vremena.

Svestan je da kada odgovara na ovo pitanje, na leđima ima breme Rodžerovog trenera, ali prilično realno posmatra na pitanje svih pitanja kada je reč o tenisu.

Nema dilemu ko će osvojiti najviše grend slem titula u istoriji.

“Mislim da je Novak apsolutni favorit. Najviše zato što je fizički očilgedno mnogo zdraviji i izdržljiviji. Kada gledamo Novaka sada i pre deset godina, ne vidimo razliku. Kod Nadala se vidi razlika, koji igra drugačije nego pre. Ja verujem da će Đoković osvojiti još grend slemova, dok ne verujem da će Nadal uspeti u tome”, rekao je Ljubičić.

Sa druge strane, ni sam ne može da odgovori na pitanje ko je GOAT.

“Šta god da kažem, sve će se gledati kroz naočare Federeovog trenera. Pitanje da li sam objektivan. Rodžer već sada nije najuspešniji teniser svih vremena, a da li će biti najveći svih vremena je posebno pitanje. Međutim, veličina i uspešnost ne moraju biti jasna stvar. Ako jesu, onda Federer neće biti taj. Dok, ako gledamo o uticaju, Nadal i Đoković nisu ni blizu po uticaju na tenis kao što je Federer. Njih trojica su najveći svih vremena. Ono što su oni doneli je fenomenalno. Imamo sve u njima trojici, što neko traži u jednom sportu”.

ivan-ljubicic-federer-novak-đoković-boris gavrilović
Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Ko je bio najteži protivnik?

“Sa Nadalom nikada nisam imao problem. Sa njim nikada nisam mislio da nemam šansu. Ako sam igrao dobro, verovao sam da mogu da pobedim”, rekao je Hrvat i dodao:

“To nije slučaj  sa Đokovićem i Federerom. Novak mi je pravio probleme na riternu. Sa Federerom nisam mogao da snađem zbog taktike. Tako da bih stavio Đokovića i Federera na jednu, a na Nadala na drugu stranu”.

Meridian ima najbolje kvote

Bonus video:

2 Komentara

    Realno je Ljubicic sve u pravu,Novak je najbolji od sve trojice,i najbolje se samo sa Federerom moze uporedjivati!!!

    Dopada mi se njegovo izlaganje jer delim isto mišljenje sa njim

Postavi odgovor