Đoković sada ili Đoković pre 10 godina? Ni Novak nije siguran...

Novak Đoković će u nedelju pokušati da se domogne svoje osme titule Vimbldona, i tako izjednači rekord Rodžera Federera.

Na putu će mu stajati znatno mlađi Španac koji sanja svoj prvi trofej londnskog Grend slema. Ipak, teško je zamisliti da će Novakove godine igrati veliku ulogu u finalu, jer, iako je u maju izbrojao svoju 36. godinu, čini se kao da Sprski as igra tenis života.

Zbog toga je novinare zanimalo, šta Novak misli – da li bi sada svaladao onog Novaka pre 10 godina koji je takođe izgledao nepobedivo.

“Hmmm, nisam baš siguran. Mentalno bih verovatno bio stabilniji ovaj sadašnji Novak, iskustvo je na njegovoj strani. Onaj mlađi Novak je bio za nijansu brži i u nekim segmentima možda bolji, ali u nekim i ne – recimo, sada osećam da sam bolji na volejima nego pre deset godina. Svaka faza ima nešto svoje, nisam baš siguran da bih sad razbio Novaka od pre deset godina”, rekao je Đoković i dodao:

“Spomenuli ste 2011. godine, ali ja bih izdvojio onaj period 2015. i prvu polovinu 2016. godine – tada sam se osećao najkompletnije i najkonzistentnije. U tom periodu sam igrao skoro 20 finala u nizu, osvojio tri od četiri slema (četiri u nizu, prim. aut). Tu sam bio na vrhuncu forme”.

Ipak, postoji jedna velika razlika – 24struki osvajač Grend slema ima drugačije prioritete.

“Drugačiji su sada zadaci i ciljevi. Tada mi je bilo bitno da igram što više turnira, da skupljam što više bodova, pratio sam neke druge stvari i druge prioriteti. Slemovi su uvek bili vrhunac, ali su mi i ostali turniri bili veoma važni. Sada su mi slemovi jedino važni – uz još ponešto, kao igranje za reprezentaciju – a ostali turniri su mi priprema za slemove”, kazao je Novak Đoković.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Bonus video:

2 Komentara

    Samo neka nastavi da dominira još par sezona

    Stari Djokovic ono je bila dominacija bez premca mlad bra agresivan ufff u najboljoj formi je bio neprikosnoven i sad je na visokom nivou Al i tad je bio zver

Postavi odgovor