Meč dana u Parizu: Petosatni triler, pet spašenih meč lopti i lavovsko srce Đerea nedovoljni za drugo kolo

Kakav meč su nam priredili Laslo Đere i Danijel Altmajer! Dvojica teniskih gladijatora odigrala su najduži meč prvog dana Rolan Garosa. Dva seta zaostaka, pet meč lopti spasao je srpski predstavnik i stigao na korak od filmskog preokreta.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

U super taj-brejku petog seta 28-godišnjem momku iz Sente ipak e ponestalo goriva pa je pet sati i sedam minuta igre morao da pruži ruku rivalu 5:7, 4:6, 7:6, 7:5, 6:7.

Svega mesec dana posle operacije lakta i pauze Đere se vratio na teren i pokazao neverovatnu borbu. Iako je jasno da nije na potrebnom nivou za napore koje je izdržao u prvoj rundi mora mu se skinuti kapa za izuzetnu mentalnu snagu.

Jer kako drugačije objasniti povratak u meč posle dva seta zaostatka?

Uvodna dva seta ni po čemu nisu nagoveštavala spektakl koji je usledio. Đere je postepeno dizao formu i nakon dva relativno lako izgubljena seta uspeo da uzvratio i trećem, a zatim u četvrtom spasi prvu meč loptu i u taj-brejku stigne do poravnjanja.

A onda… Odlučujući set bio je prava borba živaca na obe strane. Kazaljka na satu već se približavala petom satu kada je Đere dospeo u najtežu moguću situaciju – tri vezane brejk lopte na svoj servis.

Hladan, staložen, spasio je sve tri, nešto kasnije i četvrtu, pa je posle poslednje razmene gemova meč otišao u super taj- brejk.

Kakav način da se završi program prvog dana…

Posle boljeg početka Đere se prosto “ugasio” od umora što je za nijansu svežiji Altajmer iskoristio i sa pet vezanih poena slomio otpor srpskog tenisera.

Super taj-brejk je morao da odluči pobednika, bolje ga je počeo Laslo, ali je Altmajer vezao pet poena zaredom i tako slomio rivala, daleko iza ponoći.

Nemac u drugom kolu igra protiv boljeg iz duela Stefanosa Cicipasa i Martona Fučovića, a Laslo kao i prošle godine nastup završava na prvoj stepenici, ali uzvišenog čela.

Bonus video:

2 Komentara

    Bas mi je zao i strasno je kada se posle ovolike i ovakve borbe izgubi mec!

    Gledajući ovu Đereovu lavovsku borbu ko bi pomislio da je skoro imao operaciju lakta!

Postavi odgovor