Rio de Žaneiro ostao bez nosilaca, Laslo Đere ima šansu za veliki uspeh

Laslo Đere je u Rio de Žaneiro je došao više nego dvostruko slabije rangiran na ATP listi od svog kolege iz Dejvis kup reprezentacije Srbije Dušana Lajovića, ali ga sada deli samo jedna pobeda od polufinala turnira.

Za razliku od Lajovića koji je ispao na samom početku iako je bio šesti nosilac, Đere se posle dve pobede našao među osam najboljih u brazilskoj metropoli. Uspeh je tim veći ako se ima u vidu da on od početka godine do dolaska u Rio upisao samo dva dobijena meča . Štaviše, samo jedan od tih mečeva je bio u glavnom žrebu turnira (Pune), a drugi u kvalifikacijama (Okland).

Đere je već u prvoj rundi napravio najveće iznenađenje na turniru savladavši prvog nosioca na turniru, Austrijanca Dominika Tima. Osim toga, to mu je prvi trijumf nad teniserom koji se trenutno nalazi u Top 10, ako se ne računa pobeda protiv Fernanda Verdaska, koji je član tog društva bio pre deset godina.

KLADI SE NA TURNIR U RIJU!

Posle trijumfa nad Japancem Danijelom, Laslo Đere svoj treći meč igra protiv Norvežanina Kaspera Ruda koji je do trećeg kola stigao kroz kvalifikacije i koji na ATP listi zauzima 135. mesto. Nije bez značaja ni podatak da je Dominik Tim osvojio Rio pre dve godine.

Laslo Đere ima odličnu priliku da drastično popravi plasman na ATP listi

Turnir u Rio de Žaneiru spada u kategoriju ATP 500 i Đere bi plasmanom u polufinale prikupio značajan broj bodova uz pomoć kojih bi poboljšao svoju poziciju. Na ruku mu ide i prilično čudan rasplet događaja na turniru. naime, među osmoricom četvrtfinalista nema nijednog nosioca, a u igri su čak trojica kvalifikanata. Tim je izgubio od Đerea, kome je protivnik kvalifikant Rud. Iz kvalifikacija je došao i Bolivijac Delijen koji igra protiv Bedenea, koji je prethodno izbacio trećeg nosioca Čekinata.

Fabio Fonjini je kao drugi nosilac izgubio od Ogera Alijasima koji se sastaje sa Haimeom Munarom. Jedini od osam mosilaca koji nije ispao u prvom, već u drugom kolu je Žoao Sousa koga je savladao sledeći Đereov protivnik. Situacija koja se retko viđa na turnirima uopšte, ne samo kategorije 500, ali i koja pogoduje dvadesetčetvorogodišnjem teniseru koji bi mogao da posle najveće pobede u karijeri, ostvari i najbolji rezultat na ATP sceni.

A U BUDIMPEŠTI IGRAJU I DAME!

Turnir ne spada u one sa dugačkom tradicijom, budući da je prvi put održan 2014. godine. Tada je najbolji bio Rafael Nadal, a i sledećih godina su pobeđivali takozvani specijalisti za zemljanu podlogu. Posle Kralja šljake pobedio je njegov sunarodnik David Ferer, zatim Pablo Kuevas, pa Dominik Tim, dok je prošle godine trijumfovao Argentinac Dijego Švarcman. Švarcman nije učestvovao, a od dvojice bivših šampiona, Kuevas je uspo da se probije u četvrtfinale gde se sastaje sa Albertom Ramosom iz Španije.

 

Postavi odgovor