SKANDAL JE BIO LAŽAN: Rumunka skida ljagu s imena?

Rumunska teniserka Simona Halep uskoro bi mogla da bude oslobođena optužbi o dopingu.

Uzorak nekada prve teniserke planete uzet tokom US opena ove godine bio je pozitivan na lek protiv anemije “Roksadustat” zbog čega je privremeno suspendovana.

Halep je oštro odbacila optužbe, dobila podršku gotovo celog teniskog sveta, te najavila da će se boriti.

Skoro dva meseca nakon suspenzije stižu nove informacije o analizi uzotih uzoraka, a prve daje rumunski sudija iz Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, Kristijan Jura.

“Na osnovu priloženih dokaza, ustanovljeno je da je Halep nedozvoljenu supstancu unela kroz kontaminirani proizvod, odnosno neku hranu koja sadrži tu supstancu, ali na njoj nije jasno istaknuto da je to tako, niti takvih informacija ima na internetu”, rekao je Jura za “Prosport” i dodao:

“Ako je moguće jasno ustanoviti kako je ta supstanca završila u telu sportiste i sportista to nije uradio kako bi poboljšao svoj učinak, suspenzija može biti značajno umanjena ili u potpunosti ukinuta”.

Trenutno nije poznato na koliko će Halep biti suspendovana, a posle ovakvih informacija – ni da li će biti na išta duže od perioda istrage.

Pročitajte još NEMA ŠANSE DA JE TO URADILA: Bivši trener Simone Halep odlučan – Ona nije uzela zabranjenu supstancu!

3 Komentara

    Moguće je da su hteli planski i smišljeno da joj upropaste sve što je postigla u karijeri

    Zaradila je tokom karijere samo od turnira preko 40 miliona $, lagano je mogla da podmaže sve koje je trebalo kako bi joj ime ostalo “čisto”

    Namerno su joj podvali u hranu zabranjenu supstancu da bi bila suspendovana, ko zna ko je to uradio, nikad to neće saznati

Postavi odgovor