Srbija ima novu zvezdu u usponu: Darja iz Rusije, preko Novog Sada do Australijan opena

Srbija je na juniorskom Australijan openu imala predstavnika u liku Darje Survidjonkove.

Nažalost, takmičenje je završila već u prvom kolu, međutim, nije se obeshrabrila, a u izjavi za B92.net ispričala je neke zanimljive detalje iz života.

“Jako sam zadovoljna sa drugim setom, možda nisam dobro počela prvi. Moglo je biti bolje, napravila sam malo više neiznuđenih grešaka. Mislim da će to biti bolje sledeći put”, rekla je Survidjonkova i dodala:

“Bila sam malo umornija i inače sam imala problema sa servisom. Samo treba da poradim malo na pokretu i to je to. Ima par devojaka sa kojim treniram, ali imam trenera sa kojim držim lopticu, ali sa majkom radim na tehnici”.

Kako kaže, u Srbiji je već nekoliko godina.

“Treniram uglavnom u Novom Sadu sa svojom mamom Oksanom. Inače sam iz Rusije, došla sam u Srbiju kada sam imala 10 godina. Mama nikada nije igrala tenis, jeste malo trenirala, ali nikada nije igrala. Moja starija sestra je prvo krenula, a onda sam i ja htela da igram tenis. Svidelo mi se i evo sada igram profesionalno.”

Otkrila je i svoje prednosti u odnosu na druge teniserke.

“Imam dosta jak servis, ali ponekad pravim više duplih servis grešaka. Ali, ako bi bilo potrebno da istaknem nešto, onda su to servis i forhend. Volim da igram agresivno.”

Naravno, idol joj je Marija Šarapova, a akcenat je stavila na profesionalnu karijeru.

“Pokušaću da igram što manje juniorskih i što više pro. Od Teniskog saveza Srbije nemam baš preveliku pomoć, ali imam junior pas i mislim da ću to da koristim.Posle Australije idem u Tunis ili Egipat. Možda budem igrala A kategoriju, ali cilj je Rolan Garos. Sve zavisi od turnira, može šljaka i može beton”, zaključila je Survidjonkova.

BONUS VIDEO:

Postavi odgovor