Veličanstven govor Novaka: Pisanje istorije je nešto specijalno - izvini, Danile

Novak Đoković je sa 3:0 (6:3, 7:6, 6:3) savladao Danila Medvedeva i po četvrti put podigao pehar u Njujorku.

Ovo je njegov 24. Gren slem i sada ima dva više od Rafaela Nadala, koji je na 20 osvojenih titula, dok se izjednačio na Margaret Kort, koja je dosadašnja rekorderka.

“Ne znam odakle da počnem, puno mi znači. Moram to da kažem, živim san iz detinjstva. Takmičim se u sportu koji je dao sve mojoj porodici. Došli smo iz teške situacije 90-ih, ratovi… Moji roditelji su me mnogo podržali da bi mi dali podršku. Ovo je skup sport, nije svima dostupan. Niko se u mojoj porodici nije bavio tenisom, tako da malo čudan izbor. Veliku podršku sam imao. Ovo je vaš trofej koliko i moj. Volim vas. Pisati istoriju je nešto specijalno. Na svaki mogući način specijalan. Imao sam dečački san da budem šampion i osvojim VImbldon. Kada sam to ostvario, pojavili su se novi ciljevi. Nisam verovao da ću biti sa vama i pričati o 24. Grend slem titule. Poslenjih par godina sam shvatio da imam šansu da jurim istoriju”.

Novak nije zaboravio velikog prijatelja: Osvojio titulu, pa se poklonio Kobiju Brajantu (VIDEO)

O Medvedevu

“Izvini što nisam počeo da pričam o tebi. Nemoj da shvatiš na pogrešan način, srećna godšnjica tebi i tvojoj ženi. Šalu na stranu, on je toliko bio dobar prema meni i mom timu. Još kad si bio junior, vidi se ta evolucija vašeg odnosa i tebe. Sigurno znam da je pred vama mnogo još dobrih stvari. Sigurno još Grend slem titula. On je veoma autentična ličnost.”

O majici posvećenoj Kobiju Brajantu

Razmišljao sam o majici pre sedam dana, nikome to nisam rekao do pre par dana. Kobi mi je bio blizak prijatelj. Mnogo smo pričali o mentalitetu pobednika, kako se vratiti posle povrede. Kako biti na vrhu. On je bio jedan od ljudi na koje sam najviše računao, uvek je bio spreman da ti da podršku. Mnogo nas je potresla njegova smrt. On je nosio 24 kada je postao legenda Lejkersa.

BONUS VIDEO:

4 Komentara

    Nisam znao da su Novak i Kobe Brajant bili tako dobri prijatelji, sad shvatam značaj nišenja ove majice sa likom Kobea

    Predivan govor, vidi sa da je bio uzbudjen i da je hteo mnogo toga da objasni

    Velicanstven govor sva sam se najezila…Od price o istoriji,ratovima i decackom snu,do postovanja prema svom rivalu i majici sa brojem Grend slemova 24,i secanjem na Kobija Brajanta koji mu je bio prijatelj i nosio taj broj u timu za koji je igrao!!!Nole ti si jedinstven jer uvek o svemu mislis!!!

    To je pn ,jedan veliki gospodin i na terenu i van njega ,ogromno postovanje ima prema Medvedevu

Postavi odgovor