Nemica u suzama zbog publike na US openu: Osećam se kao nula, tretirali su me kao prevaranta (VIDEO)

Nemačka teniserka Laura Zigemund odigrala je sjajan meč protiv jedne of favoritkinja za titulu na US openu, Koko Gof. Tesan poraz (6:3,2:6,6:4) nakon skoro tri sata igre umesto trenutka za ponos preseo je 36-godišnjoj Nemici zbog ponašanja publike.

Naime, Zigemund je u više navrata tokom meča uzimala dodatno vreme da se pripremi za ritern na servis Amerikanke što je u jednom trenutku i sama Gof prigovorila sutkinji Marijani Veljović.

Po pravilu, tokom servis gemova, tempo igre diktira igrač ili igračica na servisu, ali sudija ima diskreciono pravo da proceni da li je u toj situaciji server u pravu ukoliko zahteva bržu igru.

Zigemund je u jednom trenutku takođe prigovorila sutkinji zbog toga, istakavši da Gof “igra toliko brzo da ne može ni da ode po peškir da se obriše”.

Gof koja je imala dosta poteškoća sa 36-godišnjom kvalifikantkinjom je u trećem setu zahtevala kaznu za Zigemund zbog odugovlačenja igre što se na kraju desilo i Nemica je kažnjena oduzimanjem poena.

Zbog cele situacije publika na stadionu ju je ispratila zvižducima, što joj je posebno teško palo.

Na konferenciji nakon meča je “otvorila” dušu.

“Ponašali su se prema meni kao da sam loša osoba. Da li bih uživala više da su mi nakon dobrog poena dali podršku i poštovanje? Naravno da bih. Zbog čega drugog igram tenis? Imam 35 godina, zbog čega bih drugo igrala tenis? Zaradila sam novac, veroavtno neću imati priliku da dostignem najbolji renking. Igram zbog ljudi, zbog truda, telo mi govori da još uvek mogu da se borim. Znam da postoje navijači koji to cene”, rekla je Zigemund i dodala:

“Ovo je prvi put da plačem tokom konferencije za novinare. Mislila sam da kao igračica dugujem ljudima, deci koja gledaju meč, ljudima koji kupe skupe karte… Na kraju dana kada odem kući i pogledam se u ogledalo smatram da sam uradila dobar posao. Ali da li sam dobila nešto zauzvrat? Ne verujem… Možda nije baš nula, u ovom trenutku se osećam kao da nisam dobila ništa, kao da sam nula, čak i manje od toga jer su se ponašali tako loše prema meni. Ponašali su se kao da sam prevarantkinja, da sam pokušavala da na podmukao način pobedim u ovom meču, kao da sam loša osoba. Postoje ljudi koji viču, bacaju rekete, imaju ružne gestikulacije prema publici. Ja ništa loše nisam uradila tokom meča, bila sam samo spora. Postoje pravila, dobila sam kaznu za prekoračenje vremena, to je u redu…”, zaključila je Nemica.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

Bonus video:

3 Komentara

    Nijedan poraz nije lak,a posebno kad se pored svega dozive i neprijatnosti od publike!!!!

    Lose je jako kad vas ovako gledaju i tretiraju navijači ,tj publika ..i tesko je ostati fokusiran na stvari koje se desavaju na terenu

    Kad goveda sede u publici, normalno je da muču.

Postavi odgovor