Sautgejt ima šansu da postane vitez

Selektor Engleske Geret Satugejt bi u slučaju da osvoji Evropsko prvenstvo u Nemačkoj sa selekcijom “Tri lava” izvesno trebalo da dobije titulu viteza.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 6.000 FREEBET!

Uoči polufinalnog okršaja sa Holandijom, utakmice koja će dati odgovor na to ko će biti rival Španije u finalu, britanski “Telegraf”, je izvestio da bi 54-godišnji Englez moga da bude nagrađen za dostignuća na klupi nacionalnog tima prestižnom titulom viteza (Ser).

Štaviše, priznanje koje predstavlja jedno od najviših u Velikoj Britaniji bi mogao da dobije čak iako ne odvede svoj tim do vrha Evrope.

Navodno je još pre tri godine, nakon poraza od Italije u finalu EURA razmatrano da se najuspešnijem selektoru u novijoj istoriji Engleske dodeli ta titua jer je u pitanju bilo prvi finale na EP ili SP koje su Ostrvljani igrali još od 1966.

Tokom osmogodišnjeg mandata na klupi Engleske Sautgejt je odveo nacionalni tim još do polufinala Mundijala u Rusiji (2018.), kao i četvrtfinala u Kataru četiri godine kasnije.

Za dostignuće pre šest godina u Rusiji već je odlikovan titulom OBE (Officer of the Order of the British Empire) koja se dodeljuje za značajnu ulogu u aktivnosti koja je doprinela da se za osobu zna na nacionalnog nivou u njihovoj oblasti delovanja.

Polufinale EP u Nemačkoj (uz priliku da ode i korak dalje) zacementiralo je njegov status kao jednog od najuspešnijih selektora u istoriji reprezentacije, zbog čega bi trebao da bude nagrađen titulom viteza, najverovatnije ne odmah po okončanju prvenstva već u narednom periodu.

Bonus video:

4 Komentara

    Titule viteza se u Engleskoj dele sakom i kapom,jedino tu titulu nema onaj koji to nece!

    Sad Geret ima jos veci motiv za osvajanje Eura.

    Sko Odi u finale sa ovakvom igrom ne zreba vise pratiti Fudbal to jr sramno ,svaka njemu čast

    Sautgejt jeste učinio više za plasiranje engleskog tima na takmičenjima ali do sad ništa nisu osvojili pa mislim da je malo preuranjeno pisati o tome da će dobiti orden od britanskog monarha posebno kad se uzme u obzir da nemaju šanse protiv Španije ako stignu u finale.

Postavi odgovor