Otrovne strelice iz Španije - direktno ka Srbiji, uz veliku laž

Malo ko je očekivao da ćemo nekoliko dana pred polufinale Vimbldona pričati o tome ko je koga snimao, ko je šta lagao i koliko će “varničiti” između srpskih i španskih novinara u Londonu.

Međutim, pre nekoliko dana desio se jedan gest koji nije mogao da prođe nezabeleženo.

Sve se na kraju završilo time što je Karlos Alkaras morao da lično, doduše nesvesno, stane za srpske novinare i objasni da su “njegovi” Španci lagali. Nije, naravno, to rekao tim rečima, ali je to jasan zaključak koji možemo da izvučemo.

Šta se desilo?

Naime, pre nekoliko dana termini Novakovog i Karlosovog treninga su se delom poklopili, pa su tako trenirali jedan pored drugog u Orangi parku Vimbldona.

Kada je Alkaras dolazio, Đoković je već bio pri kraju, a mladi Španac je iskoristio to da, zajedno sa svojim timom, baci pogled.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Novak Đoković i Karlos Alkaras na Vimbldonu 2023
Novak Đoković i Karlos Alkaras na Vimbldonu 2023 (AP Photo/Kin Cheung)

To ne bi bio problem samo po sebi, iako je Novak na konferenciji za medije govorio o tome da mu se ne dopada manjak privatnosti koji je prisutan na Vimbldonu, prouzrokovan time što su svi tereni jedan do drugih i svako može da “špijunira” svakog.

“To je situacija takva, okolnosti su takve da na treninzima nemamo privatnost, iako ponekad bih voleo da imam više privatnosti. Onda to daje više mogućnosti da isprobam neke stvari, da komuniciram jasnije sa svojim timom. Činjenica jeste da nisi potpunosti opušten na treningu”, rekao je Đoković srpskim novinarima u Londonu.

Međutim, situacija je ovog puta otišla na viši nivo nego uobičajeno.

Naime, kolege iz srpskih medija su primetile kako otac Karlosa Alkarasa telefonom beleži Novakov trening, što nije nužno protiv pravila, ali je izrazito protiv profesionalne, pa i ljudske etike.

Ta informacija dospela je do Novaka na konferenciji za medije sa srpskim novinarima. On je vešto izbegao da kritikuje Alkarasa ili njegovog oca, ali je bio nedvosmislen govoreći o manjku privatnosti.

PROČITAJTE JOŠ Tomi Has: Ko je GOAT? Videćemo da li će se Rafa vratiti…

Brojni svetski mediji preneli su ovu, istini za volju, svetsku vest, a onda su reagovali i Španci.

“Srpski novinari napali su Alkarasovog oca tekstom koji je otišao viralno, a ono što stoji u njemu je sve laž”, napisao je renomirani teniski sajt “Punto de Break”.

Ta informacija je zapravo došla od portala “Relevo”, koji je, kako se može zaključiti, na Vimbldonu. “Prevara iz Srbije o Alkarasovom ocu razbesnela je Đokovićeve navijače na društvenim mrežama”, stoji u njihovom naslovu.

Ovakav rasplet naterao nas je sve da posumnjamo u verodostojnost informacija, pa čak i one koji su bili tu kada se sporni momenat dešavao, koliko god to čudno zvučalo.

PROČITAJTE JOŠ Đoković se prisetio potresnog momenta: Dosta sam plakao kod Marijana i Miljana u sobi

Iščekivala se konferencija Alkarasa posle meča sa Runeom u četvrtfinalu Vimbldona, na kojoj se znalo da će jedno od pitanja biti vezano za “prevaru iz Srbije”, s obzirom da je sada već ceo svet pričao o toj vesti.

I, na nečiju žalost, a na nečiju sreću, upravo to se i desilo.

“Imao je priliku i da gleda Đokovića uživo, verovatno je istina to da ga je snimao tokom treninga”, rekao je, pored ostalog, Alkaras.

Naravno, pomenuti španski mediji nisu bili toliko hrabri u izveštavanju o ovoj konferenciji, koliko su kada su osuli paljbu po Srbima.

Ni “Punto de Break” ni “Relevo” ne da nisu uputili izvinjenje, što niko nije ni očekivao, već su i deo konferencije u kojem je Alkaras pričao o očevom ponašanju sakrili kao samo jedan običan, nezanimljiv deo njegovog obraćanja.

Španci su tako upisali prvi veći poraz na ovogodišnjem Vimbldonu. Drugi ih čeka u nedelju.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

4 Komentara

    Iskreno se nadam da su uzalud gledali Novaka tj. da će sutra Medvedev da ga izbaci

    Kako oni gledaju Novakove treninge tako može da bude i obrnuto što verovatno jeste

    Nije lepo spijunirati i preuzimati cake kod treninga,ali ni oko toga polemisati sada pred kraj ovog divnog turnira!!!!

    Pa realno to nije u redu i to turnir treba da resi da svaki teniser ima privatnost ipak je tu rec o taktici uogravanju itd .. mnogo toga moze da se otkrije kad gledate nečiji trening

Postavi odgovor