"200 huligana je došlo da najuri Miloša Milojevića": Trener Zvezde preživeo pakao

Iako je šampionski pehar nadohvat ruke i Zvezda vrlo lako može da osvoji duplu krunu, utisak koji se stiče iz komentara u javnosti Miloš Milojević nije baš najvoljenija osoba na Marakani.

Mnogi sumnjaju da će voditi crveno-bele i naredne sezone, uprkos obećanju Zvezdana Terzića, tako da se mnogi pitaju zašto je situacija takva i kakav problem ima trener srpskog šampiona.

Dušan Momirović, srpski fudbalski trener koji je svojevremeno radio u Hamarbiju kada je Milojević bio šef stručnog štaba prvog tima, pokušao je da objasni lik i delo stratega rodom iz Knjaževca.

“Imao sam prilike da gledam njegove treninge svakodnevno kada je bio u Hamarbiju i slušao sam šta priča igračima. 11 godina se bavim trenerskim poslom i upoznao sam odlične trenere i mogu da kažem da je Milojević čovek koji najviše zna fudbala”, rekao je Momirović u podkastu “Adriatik” i nastavio u dahu:

“Kada sam slušao njega, tada sam pomislio da ništa o fudbalu ne znam. Osetio sam se potučen, iako nisam učestvovao u diskusiji”.

Ipak, jedna stvar ume da prestavlja problem, o čemu je takođe pričao Momirović.

“On ima problem. Jako je strog. Vidim da ljudi misle da je mekan, ali nije tako. On je toliko strog da ja to nisam video u životu”.

Osvrnuo se na situaciju na Marakani, a prisetio se i scena iz Hamarbija, kada je 200 huligana došlo da otera Miloša Milojevića.

“Otprilike znam šta se dešava u Zvezdi. On voli autoritet. Da sve bude striktno, nema kašnjenja – apsolutno strog čovek i nikome ne daje prostora. Nema diskusuje. Nema šta da mu dolaziš da se žališ. Umeo je da odstrani igrače iz tima. Njegov najveći problem u Hamarbiju je bio nedostatak komunikacije. On je bio oteran iz kluba, bio je Zlatan tamo, kad je došlo 200 huligana, isključivo zbog Miloša. Ozbiljni huligani… Ja se sećam gde sam stajao. On je bio u klubu, pa je izašao. Navijači su preko žice ušli, stavili fantomke i krenuli da traže Milojevića. Bio je tu  i Zlatan, pa je on pričao sa njima. Dan posle toga je dobio otkaz, zato što je u Norveškoj pregovarao sa Rozenborgom. Oni  to ne vole”, zaključio je Milojević.

Bonus video:

6 Komentara

  Sadašnja igra Zvezde pokazuje da ni Milojevićeva strogost ne može da ih dovede u red

  Odgovori

  Pa šta su mu tačno zamerali? Strogost ili što je pregovarao sa drugim klubom?

  Odgovori

  Dobro je da su bili norveški “huligani”, ko zna kako bi se završilo da su bili npr. srpski

  Odgovori

  Niko nece da ga najuri, vec sam treba da ode. Nista mu ekipa ne igra. Ovo kao da nije Crvena Zvezda.

  Odgovori

  Verovatno je da nece biti trener u pohodu kroz ligu šampiona. Jeste osvojio titulu ali nema igre ocekivane.

  Odgovori

  Jezivo kako se tretiraju treneri stvarno strasno šta covek mora da doživljava od ovih ne navijača nego idiota

  Odgovori

Postavi odgovor