Stanojević odradio prvu smotru: Rivali u rangu kvalifikacija za Ligu šampiona, očekujem agresivan Partizan

Počeo je Partizan pripreme za novu sezonu, u kojoj će pokušati da prekine dominaciju Crvene zvezde u domaćem prvenstvu, te da izbori grupnu fazu u Evropi na jesen.

Svoja očekivanja izneo je novi-stari trener Aleksandar Stanojević.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

“Plan je da 21. krenemo u Sloveniju. Ovde ćemo raditi par dana. Ima dosta mladih igrača i želim da ih vidim. U odmaklim smo pregovorima oko nekih igrača. Očekujem nove igrače i pojačanja ovih dana. Fokusiramo se na tim i želim da se upoznam sa igačima i da im dam jasnu sliku kako želimo da igramo.”

Za sada ne zna koliko će igrača voditi na prvi deo priprema.

“Ja bih sačekao sa tim. Neki klubovi žele naše mlade igrače na pozajmicama, ja bih voleo da ih vidim što više na pripremama.”

Kao što je pričao i na promociji, prioriteti se znaju u prelaznom roku.

“Prioritet je definitivno štoper, ofanzivni centralni vezni, na levom beku imamo samo Antića, tako da su to prioritetna pojačanja. Videćemo i u zavisnosti od odlazaka.”

Istakao je zadovoljstvo sa rivalima tokom pripremnog perioda. Podsetimo, u Sloveniji će Partizan igrati protiv domaćeg Brava i Borca iz Banjaluke, dok se potom seli na turnir u Rusiju, gde će odmeriti snage sa CSKA i Dinamom iz Moskve, te na kraju i sa Lokomotivom.

“Prezadovoljan sam rivali. Vrlo teške utakmice, kvaliteta kvalifikacija za Ligu šampiona. Kvalitetni su protivnici, a videćemo za generalnu probu. Očekujemo nešto jako i atraktivno, videćemo.”

Samo četiri nedelje će crno-beli imati do početka Superlige.

“Malo nam je vremena naravno. Moramo što pre da krenemo sa nekim stvarima i žurimo u svakom smislu.”

Bilo je promena u klubu od njegovog poslednjeg mandata, kako u igračkom, tako i u strukturi.

“Meni je sve poznato, ali želeo bih da se nešto nadogradi. Ima 80 odsto novih igrača posle samo dve godine od kada sma otišao. To je velika promena. Moj stručni štab se promenio. Videćemo nove stvari i nadamo se dobrim stvarima. Igrači sutra imaju prvi sastanak taktičke prirode. Ovih dana ću pričati sa svakim šta očekujem pojedinačno.”

Znamo da Stanojevićeve ekipe krasi disciplina i jaka odbrana, koja je osnov svega.

“Partizan uvek mora da igra na rezultat, ali nije dovoljno da samo pobeđuješ. Očekujem agresivan Partizan sa dosta intenziteta. Radićemo i na odbrani, ali prvo da dovedemo pojačanja na tim pozicijama. Lakše mi je da napravim odbranu nego napad. U napadu je potrebna sinhronizacija.”

Bonus video:

2 Komentara

    Videćemo svi šta će od tih očekivanja uspeti da ostvari trener Stanojević.

    Sad ćemo videti koliko je sposoban da promeni nešto na bolje u klubu ima dosta vremena za to

Postavi odgovor