Analiza bivšeg selektora: Srbija ekipa puna emocija, biću razočaran ako Danska ne pronađe formu

Euforija u Srbiji. Euforija u Danskoj. Svi pričaju o meču odluke koji je na programu večeras od 21 čas u Minhenu.

Morten Olsen, bivši selektor Danske, govorio je za Tipsbladet o predstojećem duelu, kao i da od izabranika Kaspera Hjulmanda očekuje više nego što su prikazali do sada u Nemačkoj.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Ipak, poslednji utisak je bolji od prvog, koji nije bio baš najbolji.

“Kao što sam video celu utakmicu protiv Engleske, nikada nisam video tako loš engleski tim, a delom to pripisujem Danskoj. Danska je odigrala sjajno.”

Srbija je vrlo izazovan protivnik za Dance.

“Ostali vrhunski timovi kao što su Nemačka me ne brinu previše. Srbija je ipak težak protivnik. Oni su tim pun emocija, i ako im damo šansu, imaju igrače koji mogu odlučiti utakmicu u njihovu korist. Ako prođemo u nokaut fazu, možemo pobediti sve timove”.

Olsen veruje da Danska ima odličan timski duh, što bi ih moglo odvesti daleko u turniru.

“Ako pogledate Kaspera Hjulmanda, koji je odgovoran, on je odlično obavio posao. Engleska je bila jedan od favorita, ali nisam siguran jesu li to još uvek, moraju se dobro oporaviti. Danska je pokazala da ima tim. Sada igramo protiv timova koji imaju igrače koji mogu odlučiti utakmicu. Možda imamo manje takvih igrača, ali imamo dobar tim.”

“Imamo dobre igrače na mnogim pozicijama. Mislim na odbranu, na primer. Igrači su igrali dosta utakmica zajedno, što ih čini boljima. Naravno, potrebno nam je da neki igrači dostignu vrhunac. To može biti Kristijan Eriksen. Eriksen je važan ne samo zbog svoje veštine, već i zbog iskustva koje donosi sa mnogo reprezentativnih utakmica. On treba da pomogne ostalima da budu bolji. Treba da dostigne nivo koji nije uvek postizao sa reprezentacijom.”

Rezultat jeste važan, ali Olsen želi da vidi tim u punom sjaju, pa šta bude.

“Biću razočaran ako Danska ne pronađe formu”

“Shvatio sam da se igraju loše utakmice, ali takođe možete odigrati dobru utakmicu i pobediti. Takav je fudbal. Prvo i osnovno, fudbal se svodi na pobeđivanje”, rekao je Morten Olsen za Tipsbladet i dodao:

“Prvenstveno možete biti razočarani ako ne pronađete formu, onda možete razmisliti o značenju te reči. Kada pronađete formu, možete izgubiti od slabijeg ili boljeg tima. Možete izgubiti zbog sudijske odluke. Još uvek imate posla sa ljudima koji donose odluke, a to mogu biti sudije ili VAR. Greške se dešavaju.”

Ponovio je Olsen – šta želi da vidi od Danske.

“Biću razočaran ako Danska ne pronađe formu. Turnir traje tri do četiri nedelje, i najvažnije je u potpunosti pronaći formu i izbeći povrede. Ako vas pobedi izuzetan tim koji možda osvoji titulu, onda ste uradili sve što ste mogli.”

Bonus video:

2 Komentara

    Koliko god on pričao da je naš tim dobar u suretima sa Dancima nismo se baš pokazali.

    Realno pokazali su mnogo na ovom prvenstvu ,mnogo više od nas tsko da iskreno očekujem da će nas pobediti ,samo sreca moze da nas spasi

Postavi odgovor