Mirno gledajte nadoknadu - stiže Aspirin: Nema nuspojava, sve je u redu, a zahvalite se "farmaceutu" Alonsu!

Kakav Bajer, strašan Bajer… Izlišno je više pričati o tome kakav je posao odradio Ćabi Alonso sa “prosečnom” ekipom iz Leverkuzena, gde je za godinu i po dana uspeo da donese prvu šampionsku titulu u 120 godina dugoj istoriji kluba.

Da li je Hari Kejn poneo sa sobom u Minhen plašt prokletstva ili je zaista došlo vreme da se Bajern konačno svrgne sa vrha, manje je bitno, međutim, o tome šta je Bajer uradio ove sezone, prepričavaće se godinama, ma, decenijama…

SPREMI SE ZA BESPLATNU ZABAVU: Preuzmi BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 100 FREEBET-OVA na Super Heli igri – registruj se na sajtu meridianbet.rsili putem mobilne aplikacije.

Nije proslavljeni as Liverpula, Real Madrida, pa i Bajerna imao zvezde u sastavu, čuda je pravio sa B klasom fudbalera – 45 utakmica ove sezone ne zna za poraz, a ono što “bode oči” je i šampionski mentalitet koji je Alonso ugradio u nove prvake Nemačke.

Podatak da je Leverkuzen u čak 14 mečeva sezone do pobede ili remija stigao u dubokoj nadoknadi utakmica, znači samo jedno – igra se dok sudija ne kaže drugačije.

Bajern, Karabag, Augzburg, Lajpcig, Štutgart, pa još tri puta Karabag, Hofenhajm, dva puta Vest Hem i na kraju Dortmund – svi su oni osetili “kragnu” Leverkuzena i u poslednjim minutima, pa i sekundama mečeva ostajali bez bodova, neretko i pobeda.

Reč predaja ne postoji u vokabularu rođenog Baskijca, ni kao igrač nije “flertovao” sa njom, na terenu bio beskompromisan borac sa neverovatnom anticipacijom, što mu donosi uspehe i u trenerskom poslu.

Najveća farmaceutska kuća u Evropi, upravo se nalazi u Leverkuzenu, a igrom slučaja, baš su Aspirini bili potrebni navijačima Bajera svih ovih godina. Prvo kako bi preživeli neke “tragedije”, čitaj; finale Lige šampiona 2002. godine, a potom i kako bi izdržali sve probleme sa kojima se Bajer mučio u prošlosti i nikako nije mogao da ugrozi Bajern, a zatim Dortmund i Lajpcig.

Gasprom ulazi u Ferencvaroš

Ipak, sada je došlo neko novo vreme, vreme genijalnog uma Ćabija Alonsa i filozofija fudbala koja preti da postane budućnost. Neki stariji treneri polako odlaze u istoriju, stvara se novi krug talentovanih i perspektivnih stručnjaka za koje će se tek otimati klubovi, a Alonso je po svemu sudeći predvodnik te generacije.

Senzacija iz Leverkuzena nije rekla poslednju reč, do kraja sezone čeka ih borba za još dva trofeja – Liga Evrope i Kup Nemačke, a ukoliko se osvoji tripla kruna i to bez poraza – možda ćemo imati i najveći podvig u 21. veku.

Zbog Aspirina glava više ne boli…

BONUS VIDEO:

4 Komentara

    Ova sezona Bayera dugo ce se prepricavati kod njihovi navijaca

    Doneo je nezapamćene uspehe za Leverkuzen, stavrno je neko ko je uradio nešto sto nije ni jedan trener do sad, pogotovo sto je ovo bila njegova debi sezona

    Sad se preteruje,koja B klasa igraca kad ima vrhunskih igraca,Virc jedan od najboljih mladih igraca

    Napravio je Alonso od Levera strasnu rkipu igraju momci odlican fudbal ali pre svega imaju taj pobednički mentalitet i ogromnu želju , ovoliki niz bez poraza ne pamtim d je neki klub imao i to kakve protivnike su imali

Postavi odgovor