Benzema promenio mesto stanovanja - nova adresa je Klub sedam veličanstvenih!

Da li je Karim Benzema osetio da mu je ,,svanulo” posle odlaska Kristijana Ronalda u Juventus, nije ni važno jer kakva god bila njegova osećanja povodom toga, više ne mogu da promene činjenicu da je postao član jednog veoma eksluzivnog kluba.

Real je pobedio Plzen na gostovanju u UEFA Ligi šampiona, a Karim Benzema je postigao dva od ukupno pet golova svoje ekipe, čime je preskočio i drugu magičnu cifru, koja je rezervisana samo za one najbolje. Sa dva pogotka u mreži češkog šampiona, francuski napadač je stigao do brojke od 201 gola u belom dresu. Ispred njega se nalaze još samo šest fudbalera čija imena ne mogu da budu slavnija, ali ćemo ih navesti nešto kasnije.

Real sklonio Lopetegija, a ko su mogući naslednici?

Benzema se u Madrid preselio pre devet godina, iste sezone kada je Real dočekao Kristijana Ronalda. Posle ovakve rečenice obično ide i onaj dodatak da je sve ostalo istorija. U određenom smislu i jeste, a poznato je i ko ima najveće zasluge za to.

https://twitter.com/ACplus495/status/1060490205499719680

Benzema će uskoro prestići slavnog Meksikanca Uga Sančeza

Karim Benzema je takođe jedan od važnijih šrafova Belih u protekloj dekadi, što uostalom govori i broj pogodaka. Najplodnija sezona mu je bila 2011/12 kada je na 52 takmičarske utakmice zatresao mreže protivničkih timova 32 puta. Najbolji učinak u Primeri je imao 2015/16 sa 24 gola, dok je u Ligi šampiona tri puta bio sedmostruki strelac.

Kako je krenulo, ove sezone bi mogao da prevaziđe taj bilans. To naravno, zavisi i od dometa same ekipe koja bez Ronalda deluje znatno slabije.

Inače, Benzema je jedan od sedmorice sa 200 i više datih golova za Real. Sledećeg na listi (Ugo Sančez, 208) Francuz će verovatno prestići do kraja sezone, u slučaju da ostane još koju godinu, možda i legendarnog Ferenca Puškaša (242), dok je za ostalo veliki znak pitanja. Karlos Santiljana je četvrti na listi sa postignutih 290 golova, zatim slede redom Alfredo di Stefano (308), Raul (323) i Ronaldo (450). Od svih sedam veličanstvenih, Ronaldo je jedini koji ima više pogodaka nego utakmica u belom dresu (438)!

Postavi odgovor