Nedimović potvrdio za Meridian sport: Srbija i Albanija aplicirale za domaćinstvo Evropskog prvenstva (U21), plan je da se finale odigra u Beogradu

Fudbalski savez Albanije tokom dana je saopštio da se kandidovao za organizaciju Evropskog prvenstva za mlade 2027. godine, a da bi ulogu domaćina podelio sa Fudbalskim savezom Srbije.

Do sada potvrde sa Terazija nije bilo, ali u razgovoru za Meridian sport oglasio se potpredsednik FSS-a, Branislav Nedimović.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Jedan od vodećih ljudi u srpskom fudbalu potvrdio je validnost informacija iz Tirane i otkrio ko su “takmaci” Srbiji i Albaniji u borbi za dobijanje domaćinstva.

“Fudbalski savez Srbije je zajedno sa Fudbalskim savezom Albanije aplicirao za organizaciju Evropskog prvenstva za mlade (U21) koje se održava 2027. godine. Srbija poseduje kapacitete u pogledu stadiona, trening centara i hotela, za organizaciju jednog takvog takmičenja. Ideja je da se finale Evropskog prvenstva održi u Beogradu. Detalji će biti dogovoreni prilikom čitavog ciklusa pregovora i odlučivanja. U ovom momentu imamo dva takmaca – to su Turska i Belgija”, kazao je Branislav Nedimović i nastavio u istom dahu:

“Ideja je da finale Evropskog prvenstva bude odigrano na novom Nacionalnom stadionu, čija izgradnja je počela pre nekoliko dana u Surčinu. Utakmice grupne faze bi bile podeljene. Neke bi se igrale u Srbiji, a neke u Albaniji. Trenutno nije sve završno, ali u opticaju bi još bili stadioni u Leskovcu, Zaječaru, Loznici, Bačkoj Topoli i Novom Sadu”.

Potpredsednik najvišeg organa u srpskom fudbala otkrio je da je pre dve nedelje u Tirani održan sastanak, na kojem je plan o organizaciji EP bio jedna od glavnih tema.

“Pre 15 dana smo imali zajednički sastanak u Tirani, kojem su prisustvovali čelnici nekoliko saveza iz jugoistočne Evrope. Razgovarali smo o strategiji razvoja fudbala na našim prostorima, ali i o navedenom takmičenju. Ostali su nam pružili podršku. Imamo dobru saradnju sa predsednikom Fudbalskog saveza Albanije i očekujem da budemo ozbiljni takmaci velikanima kao što su Belgija i Turska, iako znamo kakve stadione oni imaju. Spremni smo da uđemo u borbu”, poručio je Branislav Nedimović u izjavi za Meridian sport.

Bonus video:

4 Komentara

    To je Vucic i najavio,videcemo dal ce Uefa to dozvoliti.

    Jel moguće ovo? Ne znam na šta će ispasti ovo na kraju, ali po meni nije dobra ideja

    Ma bolje jednu utakmicu u Albaniji a jednu kod nas hahahaha!!!

    Da Nacionalni stadion ima neku svrhu.

Postavi odgovor