RAT I DALJE TRAJE: Perez smišlja nove planove, Čeferin preti li, preti...

Ako ste mislili da se Superlgia ugasila i da je ta priča gotova – prevarii ste se, možda je samo na kratko “utihnula”.

A, španski “As” je objavio deo intervjua sa Florentinom Perezom, koji to potvrđuje. Iako se “pola sveta” diglo na noge i usprotivilo Superligi, to ne znači da je on odustao.

Naprotiv. Ima Perez plan i za nacionalna prvenstva.

-Superliga se ne protivi nacionalnim prvenstvima, već ima za cilj da obezbedi što više novca za ceo fudbal. Mislim da UEFA-ina nova reforma ne rešava problem jer ono što je predstavljeno nije bolje od onoga što postoji. U svakom slučaju, učinili smo nepto pogrešno. Zaobiđimo to i suprotstavimo se jedni drugima idejama – kaže Perez i dodaje:

-Možda je rešenje da da igraju po četiri najbolje plasirana tima iz svake države. Ne znam, ali nešto mora da se preduzme jer omladina između 14 i 24 godine diže ruke od fudbala pred ostalim zabavnim sadržajima. Postoje četiri milijarde ljubitelja fudbala, a polovina su navijači klubova Superlige – rekao je Španac.

florentino perez-real madrid-superliga-uefa
Perez ne odustaje od svoje zamisli (FOTO: Guliver Images)

Osim toga, izneo je i tvrdnje da “fudbal umire”.

-Studija KPMG-a pokazala je da su samo tokom tri meseca u prošloj godini klubovi Superlige, njih 12, izgubili 650.000.000 evra. Ove godine, sa čitavom sezonom protkanom pandemijom, gubici će ići na 2.000.000.000 ili 2.500.000.000 evra. Bordo je upravo Bankrotirao. Ili da pod hitno nešto promenimo, ili će klubovi ispadati iz posla – kaže Perez.

Na samom kraju dodao je da je “solidarnost” ključ Superlige!?

-Realnost je takva da ako imamo više interesantnijih i takmičarski neizvesnijih mečeva, više novca će uplivati u fudbalske vode. I biće ga za sve, ne samo za nekolicinu, jer će domaća prvenstva vredeti više. Solidarnost je jedan od stubova ovog projekta – istakao je Perez.

Ali, ni UEFA ne miruje. Izvršni odbor UEFA ipak je doneo odluku da ne kazni nijedan od klubova, ali… Aleksandar Čeferin preti klubovima koji nisu odustali od Superlige.

-Kristalno je jasno da će klubovi morati da se izjasne da li su članovi Superlige ili Evrope. Ako kažu da su za Superligu, jasno je da neće moći da igraju Ligu šampiona. A ako su spremni da to urade, onda neka igraju u svom takmičenju – naglasio je Čeferin.

Liverpul, Siti, Junajted, Arsenal, Totenhem, Čelsi, Atletiko i Inter su odustali. Šta će biti sa ostalima?

-Još čekamo pravnu ekspertizu i tada ćemo saopštiti detalje, ali svi se suočavaju sa posledicama svojih odluka i to znaju. Za mene je, ipak, različita situacija za one koji su priznali svoju grešku i rekli da će napustiti projekat. Drugi, izgleda, ne žele da poveruju da je taj projekat mrtav – kaže Čeferin.

Takođe je najveo i da bi oni mogli biti kažnjeni na nacionalnim nivoima.

-Na današnjem sastanku Izvršnog odbora dogovorili smo se da se povežemo sa nacionalnim savezima i ligama. To ćemo uraditi sledeće nedelje i videćemo šta konkretno mogu da učine lige, šta savezi, a šta UEFA – zaključio je Čeferin.

Jedno je jasno – UEFA je pobedila. Za sada.

Haos ispred “Emirata”: Navijači Arsenala teraju vlasnike iz kluba!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Fudbalski kviz | EP 35 – Testiraj znanje! POGODI FUDBALERA
 

6 Komentara

  Tesko da ce se ovo ostvariti! Zaista mislim da ce se mnogi bojkotovati Superligu. Za mene je ovo sve presmesno!

  Perez se izgleda bas nameracio da unisti magiju fudbala. Ne mogu da verujem da se sve ovo desava! Stop superligi!!!

  I ovaj Čeferin je smesan lik, ne znam kako je on uposte i predsednik Uefe, odakle je on dosao na tu poziciju? 🤔

  Ovaj Perez stvarno ne odustaje, na to mogu da mu čestitam, ima svoju viziju i ne odustaje od toga, dok drugi su odmah poklekli, e to nisu pravu ljudi

  Može Perez da smišlja šta god hoće ,iznenadio je sve ovim potezom mada mu ideja nije uspjela … mislim da će Uefa biti spremna na sledeci potez i da će se zastititi u startu od ovako ludih zamisli

  Može Čeferin samo da preti

Postavi odgovor