Slavlje navijača i Petra Čeha na ulicama Londona! Abramovič prvi popustio, sa Čelsijem još tri ekipe izlaze iz Superlige! (VIDEO)

Fudbalski klub Čelsi prvi je od 12 ekipa koji je započeo proces izlaženja iz Superlige.

Prvobitno je samo najavljeno da bi to mogli da urade Plavci, ali i Mančester siti, čiji čelnici očigledno nisu ni mogli da zamisle kakav pritisak će osetiti od strane javnosti i navijača, ali izgleda da to nisu bile samo najave.

Osnivanje Superlige Evrope bio je povod za protest koji je ovog utorka održan ispred stadiona Stamford Bridž, a na kojima se pojavio Petr Čeh, čuveni golman Čelsija, koji je očigledno protivnik novog takmičenja.

A, osim samih najava, BBC je poručio da je Roman Abramovič zajedno sa svojim saradnicima popustio pred pritiskom i da su već počeli da spremaju dokumentaciju za izlazak iz Superlige.

Kada su čuli tu informaciju, koju je doneo novinar vodeće britanske televizijske kuće, usledila je proslava navijača kao da je ekipa osvojila neki trofej.

A nedugo nakon vesti o Čelsiju, Skajsport je objavio svoja saznanja, a to je da je i Mančester siti definitivno odustao, te da se očekuje da obe ekipe potvrde takve informacije.

– Ovaj čovek dolazi iz malog grada u Belgiji sa snom da igra najviši nivo fudbala. Igrao je u Belgiji, Nemačkoj i Engleskoj. I ponosno reprezentovao svoju zemlju. Radio je i takmičio se protiv najboljih na svetu kako bi pobeđivao i osvajao titule. Najvažnija reč u svemu je – takmičiti se! Sa svim što se dešava poslednjih dana, možda je najbolji momenat da kažem kako se nadam da će se rešenje pronaći što pre. Svi znamo da je sve ovo biznis i ja sam deo istog, ali i dalje sam ečak koji voli fudbal svim srcem. Ovde se radi o fudbalu na globalnom nivou. Hajde da inspirišemo nadolazeće generacije fudbalera i nastavimo zajedno da sanjamo – poručio je u međuvremenu najbolji igrač Mančester sitija, Kevin de Brujne.

A, dobre vesti za ljubitelje fudbala stižu i iz Španije. Doduše, sa Pirineja su one nešto tiše u odnosu na informacije sa ostrva koje su vezane za Čelsi i Siti.

Naime, u utorak, u večernjim satima počelo je da se priča da će Atletiko Madrid i Barselona krenuti putem kolega iz Engleske.

Svakako, koliko već u sredu, znaćemo više o temi koja je udarna i koja je u drugi plan bacila vesti iz drugih sfera života širom sveta.

RADE BOGDANOVIĆ ZA MERIDIAN SPORT: Zvezda i Partizan su najveće zlo srpskog fudbala, UEFA je kuća smrada i interesa!

Obavezno pogledajte: NIKOLA ŽIGIĆ | Priče iz kraja #31

12 Komentara

  Morao je neko da povuce konac prvi 😀 Ostali su samo sledili.

  Odgovori

  Ne bih se preterano radovao da sam na njihovom mestu, mislim da je ovo samo zatišije pred buru.

  Odgovori

  I to je vrlo moguce,da se mi ipak nadamo najboljem 😀

  Uskoro ce svi popustit samo polako!Ne moze da se ide protiv svih,neizvodljivo je!

  Odgovori

  Lepo sam ja rekao da nema od ovoga nista na kraju!

  Odgovori

  Sjajna vest,da su poceli procesi izlaska iz Superlige….Kad je samo pocelo osipanje,nece stati dok se i ne zavrsi i samozvana organizacija ce prestati da postoji brze nego sto je nastala! Fudbal ce pobediti!!!!!

  Odgovori

  Kako me ova vest obradovala pa ovo je neverovatno obradovala…Fudbal je konacno pobedio.

  Odgovori

  Konacno da pobedi razum i fudbal u odnosu na novac…Sjajno je sto Evropske super lige nece ni biti

  Odgovori

  Svaka čast ljudi tako i treba, svi će nadam se istupiti iz ove lige koja bi toliko štete nanels generalno fudbalu ..

  Odgovori

  Sad ce biti fora kako napustiti tu Super ligu za Celsi, Siti… Ima da se vucaraju po sudovima i na kraju ce izgubiti i novac i spor, dupla steta

  Odgovori

  To je ocekivano, kada navijaci zaprete bojkotom onda protiv toga se ne može… Ali svakako treba kazniti ove preletace👌

  Odgovori

  Bas tako!Niko nije iznad navijaca!

Postavi odgovor