ABRAMOVIČ KOMPLIKUJE PRODAJU: Stigli novi uslovi za kupovinu Čelsija!

Fudbalski klub Čelsi je već neko vreme na prodaju, uskoro bi trebao da dobije novog vlasnika, ali su se pojavili novi uslovi.

Nedavno je Vlada izjavila da ističe vreme za prodaju “Plavaca” i da je krajnji rok za realizaciju u nedeljama pred nama. Takođe se pojavila i bombastična ponuda vlasnika Ineosa Džimija Retklifa od 4 milijarde dolara, koja je sve zakomplikovala.

Već dugo je poznato da Roman Abramović ima pravo da odbije prodaju određenom ponuđaču, a sada postoji bojaznost da će Rus tražiti da mu bude isplaćen dug od 1,6 milijardi evra, za koji je najavljivao da bi mogao da ga otpiše.

Čelsijeva specijalna licenca važi samo do 31. maja i rok polako ističe, ukoliko se ispostavi kao tačno, moglo bi da se dogodi da prodaja potpuno propadne.

Ponuđači su već morali da ispoštuju određene zahteve koje su za prodaju fudbalskog kluba postavili Abramovič i Raine banka koju je ovlastio da obavi prodaju – morali su da garantuju da klub neće prodati bar deset godina te da će obezbediti milijardu funti koje će biti uložene u samu infrastrukturu stadiona, a cena je podignuta za 500 miliona funti.

Ne postoji potvrda da će Abramovič zaista tražiti isplatu duga, ali čim su se pojavile vesti o tome strahovi Vlade verovatno su opravdani.

KIN DAJE PREDNOST KRISTIJANU RONALDU: Da li bi Salah dao 18 golova da igra za Mančester junajted?!

OBAVEZNO POGLEDAJTE:„PANTERI“ POKAZALI ZUBE U MORAČI: FMP Meridian poražen od Budućnosti u dramatičnoj završnici!

Postavi odgovor