Čukarički doveo štopera iz Partizana – zvao ga Torino, a on skrenuo za Banovo brdo

6
Foto: FK Čukarički

Posle Nemanje Ćalasana i Nenada Filipovića, Čukarički je doveo treće pojačanje za sezonu 2023/24. Radi se o 20-godišnjem štoperu Luki Subotiću, koji je došao iz Partizanove filijale Teleoptika.

“Rođen sam u Gornjem Milanovcu, a fudbal sam počeo da treniram 2012. godine. Posle tri-četiri godine u Metalcu, trener Zoran Kraljević me je doveo u Partizan. Kod njega sam bio u mlađim pionirima i pionirima, a potom sam došao kod Dragana Kecmana u kadete, put me je zatim odveo u Teleoptik, gde su mi treneri bili Albert Nađ i Miroslav Čermelj”, upoznao nas je sa dosadašnjim tokom karijere Subotić, koji je potom dodao:

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

“Bio sam član reprezentacije Srbije u kadetima i omladincima, odatle i znam dosta mojih vršnjaka koji su sada u Čukaričkom.”

Malo je nedostajalo da Luka prošle godine potpiše ugovor sa Torinom, to se praktično i dogodilo, ali minut po isteku prelaznog roka u Italiji.

“Tačno, trebalo je da pređem u Torino, ali je sva potrebna dokumentacija u Italiju stigla bukvalno jedan minut po završetku roka, pa transfer nije mogao da bude realizovan. Sa ove distance, ne žalim mnogo, na meni je da pokušam da napravim nešto u srpskom fudbalu, a Čukarički je idealna sredina za svakog mladog igrača.”

Priznao je 190 santimetara visoki štoper da je odluku o prelasku na Banovo brdo doneo prilično lako.

“Kad mi je spomenuto da me Čukarički želi, bio sam presrećan, nisam mnogo razmišljao. Pričao sam po dolasku sa direktorima Vladimirom Matijaševićem i Goranom Grkinićem, poželeli su mi sreću, kazali da znaju kakav sam igrač i dečko. Imao sam odličnu dobrodošlicu, i hvala svima u klubu na tome.”

Na pitanje koje su najbolje karakteristike njegove igre, Subotić je dao kratak odgovor:

“Skok i duel igra, svakako i pas. Istakao je Subotić da je pomno pratio igre Čukaričkog pretodnih, a posebno prošle sezone. – Sigurno je da ostaje žal za Kupom Srbije i drugim mesto u Super ligi, ali bila je ovo odlična sezona za Čukarički. Lično, želja mi je pre svega da budem zdrav i da igram. I da sa novim klubom izborim plasman u Evropu, ujedno da igramo ove sezone što bolje na međunarodnoj, ali i na domaćoj sceni.”

Luka dobro poznaje Čukarički, za koji ističe da je njegovom tadašnjem klubu Partizanu bio veliki rival u mlađim kategorijama.

“Znali smo da se i tamo odlično radi u njihovoj školi fudbala, uvek su ti mečevi imali posebnu težinu. Igrao sam nekoliko puta i sa Drezgićem u reprezentaciji, znam i Kovačevića, takođe sam upoznat i sa kvalitetima Serafimovića. Uz nas su i iskusniji igrači, biće to sjajna konkurencija, imamo sve preduslove da nastavimo da se razvijamo.”

Lukin cimer na pripremama na Divčibarama je mladi golman Dušan Begović.

“Nikad nisam video višeg golmana”, nasmejao se Subotić.

Na kraju, na pitanje ko mu je fudbalski idol, Subotić je dao jasan odgovor:

“Nemanja Vidić, svi znaju kakav je igrač bio. Najbolji mogući uzor za nas koji igramo na toj poziciji.”

Bonus video:

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime