Duljaj: Zabranjeno je da se priča o derbiju, veštačka trava - potencijalni problem

Partizan uoči “večitog” derbija očekuje novi izazov u vidu novajlije u Superligi – Železničara iz Pančeva.

Da li će konačno crno-beli slaviti bez stresa, ostaje da se vidi, a trener Igor Duljaj naglasio je da je tema o derbiju zabranjena.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

“Znamo kome preti opasnost i šta ta utakmice može da nam donese, ali uopšte ne razmišljam o meču koji sledi posle Železničara. Svima je zabranjeno da pričamo o derbiju. I nama u stručnom štabu i igračima. l ne daj Bože da se neko povredi u petak, jer nema kalukulacija. Moguće da će biti promena u ekipi, meni je najvažnija utakmica u petak, zato ću izvesti najbolji tim za koji procenim da može da osvoji tri boda. Moramo još da se uverimo u kakvom su stanju Baždar, Belić i Nikolić, žalili su se na lakše povrede“, pojasnio je Igor Duljaj.

Zna odakle preti najveća opasnost iz redova Železničara.

“Svi debitanti imaju naglašen motiv protiv najjačih ekipa, kojima pripada Partizan. Nema Železniča šta da izgubi, ali ima nekoliko fudbalera koji su bili kod nas i njihov motiv je legitiman. Tu je Jevgen Pavlov, s kojim sam imao priliku da igram u Sevastopolju. Domaćin ima i odličnog trenera Aleksandra Lintu, tu je prednost Želje, jer će odlično pripremiti meč. Uz to, igra se na novoj podlozi, veštačkoj travi, drugačijoj nego na stadionu Voždovca, tu vidim potencijalni problem.”

Atmosfera u ekipi se dodatno podigla posle pobede protiv Radnika u poslednjim minuta, druge uzastopno. Prethodna je bila protiv IMT-a uoči reprezentativne pauze.

“Osećaju Grobari da delujemo kao tim, i kad smo gubili po 0:2 nisu uputili nijednu ružnu reč, podržali su nas. Čak ovoga puta nema razloga da pozivam navijače, znam da će ih biti dosta, samo ne znam kako će se svi smestiti, jer s one strane Dunava imamo veliki broj pristalica. Veliki deo zasluga što se ekipa vraća iz minusa ide na njihovu adresu. Nemam problem da kažem da igramo na gol više, Partizan teži da bude dominantan, stvara prilike, nije lako šutnuti u pravcu gola više od 20 puta”, dodao je Duljaj.

Natan de Medina neće debitovani ni protiv Železničara.

“Nije spreman. Biće mu potrebno dosta vremena da uđe u ritam. Pozicija štoper je osetljiva. Ako imate fudbalera na nekom drugom mestu, nedovoljno spremnog, možete da ga ubacite 15 minuta pre kraja, ali bi bilo neozbiljno da se to radi u poslednjoj liniji tima. Opet, bolje imati nego nemati”, podvkao je Duljaj.

Bonus video:

8 Komentara

  Brzo ce biti derbi pa cemo imati svi o cemu da pisemo,a vestacka trava postaje trend na koji se moraju navikavati!!!

  Odgovori

  Uskoro na dnevni red dolazi derbi pa će se pričati samo tako, kako pre tako i posle utakmice

  Odgovori

  Nema tu više derbija zvezda jr nivo iznad partizana i ovaj put će ih drklasirati

  Odgovori

  Ako ih sad ne pobedimo ne znam kad cemo iskreno!

  Odgovori

  Kako ce da im spakuje Zvezda 5 komada u mrezi osecam

  Odgovori

  Krenuo da kuka na vreme,klasika,nista novo i neobicno!

  Odgovori

  Dobili za dzabe podlogu i ne valja im ahhaaa

  Odgovori

  Hahahaha pa da vam nije vestaka ne bi imali travu

  Odgovori

Postavi odgovor