Duljaj pred TSC: "Odličan tim, raduju me košarkaši"

Trener Partizana Igor Duljaj govorio je na konferenciji za medije uoči utakmice sa TSC-om iz Bačke Topole, u okviru 33. kola Superlige Srbije.

“Nama je svaka utakmica prtisak. Ostalo je još pet kola, tako da posle ovih pet kola možemo da podvučemo crtu. Igramo protiv ekipe koja igra odličan fudbal, imaju odličnog trenera koji je uspeo da sprovede svoje ideje. Igraju napadački fudbal, dosta kvalitetnih igrača imaju u ekipi, ako već moram da nabrajam, Đakovac, Jovanović, Ratkov, Ilić… Odličan tim, koji se odlično uklopio, tako da zasluženo su na toj poziciji, na tom drugom mestu. Verovatno će i oni imati pritisak, da ostanu na tom mestu, međutim, najvažnije je ono kako ćemo mi izgledati”, počeo je Duljaj.

Dosta bolje je Partizan izgledao u večitom derbiju.

“Raduje me odnos igrača i to što su želeli da dobiju tu utakmicu. Igrali smo, koliko smo mogli, visok presing i ono što je najvažnije, stvarali smo šanse. Doduše, nismo uspeli da postignemo gol, ali ono što je važno, imali su ogromnu želju i jedan pošten odnos na toj utakmici.”

Motivacije ne manjkka ni igračima TSC-a, koji su u odličnoj poziciji.

“Naravno da su motivisani. Imaju dosta motiva za to, ulog je ogroman. Igraju na svom terenu i imaju odlične rezultate. Mnoge stvari su na njihovoj strani.”

Nakon pobede Vojvodine, Partizan je “pao” na peto mesto.

“Jeste pritisak, ali mi svejedno znamo šta je potrebno da bi se podigli gore, a to su samo pobede. Nije ih bilo dosta u poslednje vreme, čak nismo ni postizali golove, ali, rekao sam mnogo puta, borimo se i nema predaje. Idemo do kraja.”

Samo reči hvale imao je Duljaj za Žarka Lazetića.

– Mlad, ambiciozan trener. Dosta je rano počeo da se bavi trenerskim poslom. Uvek je imao svoj stil igre. Trebalo mu je dosta vremena da dođe do onoga što želi i sada to sprovodi na jedan sjajan način.

Ova dva tima su u prošlosti odigrala vrlo uzbudljive mečeve.

“Voleo bih da bude jedna dobbra utakmica, naravno da bih želeo da dobijemo, jer bi nam to mnogo značilo. Međutim, videćemo kako će to da izgleda na sutrašnjoj utakmici. Ponavljam, odličan tim, igraju napadački, tako da pretpostavljam da će biti dobar fudbal sutra.”

Govorio je Duljaj i o najvećim adutima TSC-a.

“Mogu da kažem ko mi se sviđa. Sviđa mi se dosta Ilić, Đakovac ima neverovatnu energiju, Ratkov… Ima tu dosta kvalitetnih igrača.”

Istakao je Duljaj da posle svakog meča sledi i analiza.

“Uvek ima neka analiza, posle svake utakmice. Posebno razgovaram sa sportskim direktorom. Naravno da ostaje što nismo uspeli da osvojimo tri boda, međutim, ta epizoda je završena. Imamo sledeću utakmicu, a to je u ovom trenutku TSC. Ima pomaka u igri, ono što još jednom ponavljam, raduje me ta energija. Oni treniraju onako kako ja želim i kada bih samo nekih 80 posto uspeli da sprovedu na terenu mislim da bi tabela izgledala sasvim drugačije.”

Partizan je kažnjen od strane Disciplinske komisije FSS, što je dodatno otežalo situaciju u Humskoj.

“Komplikovano je. Čuli ste izjave dosta igrača Crvene zvezde, koji su rekli da je to sablasna atmosfera, da je sve izgledalo nekako, ako mogu da upotrebim taj termin, mrtvo. Utakmice se igraju zbog navijača. Nam je izuzetno teško što nemamo podršku. Ja još jednom ponavljam, voleo bih da ih bude što više kada uslovi to budu omogućili, neka peva ko šta hoće, ali bez njih ne možemo nikako.”

Prokomentarisao je Duljaj i odlične igre košarkaša Partizana.

“Sa velikim zadovoljstvom pratim. Moja deca, Stefan i Aleksa, oni ne propuštaju ni jednu utakmicu, što se tiče košarke. Na ovaj, ili na onaj način uspeju da nađu karte, tako da mi je izuzetno drago, jer smo mi jedna porodica. To je isto kao kada imate u porodici sina i ćerku. Ne možete da kažete koga više volite. Meni lično znači to što mogu da vidim na jednom mestu preko 20 hiljada navijača, a i na ulici je tema Partizan, košarka. Čvrsto verujem da će isto tako biti i što se tiče FK Partizan, jer samo zajedno možemo da dođemo onoga što nam je potrebno, a to je da se sačuva tradicija, koja dugo traje”, zaključio je Duljaj.

3 Komentara

    Sreća po klub pa košarkaši, odbojkaši i drugi postižu odlične rezultate i uspehe za razliku od fudbalera

    Njima je fokus nastoj utakmici potpun mbogo toga zavisi od iste ,zanima me kako će partizan odgovoriti na ovaj izazov

    Red bi bio da TSC sutra upiše pobedu protiv Partizana

Postavi odgovor