Italijan za jači Partizan: Bivša desna ruka Piolija u Humskoj

Igor Duljaj je odlučio da osveži i svoj stručni štab, pored igračkog kadra.

Italijan Valerio Zudas će u narednoj sezoni biti deo stručnog štaba Partizana, saznaje “Telegraf“.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

On stiže upravo na poziv Duljaja, a očekuje se da u toku sedmice saradnja bude ozvaničena, pošto je Zudas u međuvremenu raskinuo ugovor sa Šerifom, gde je pomagao svom sunarodniku Robertu Bordinu.

Italijanski trener je već radio na Balkanu, pošto je bio deo stručnog štaba u Hajduku iz Splita i Honvedu.

Karijeru je počeo u nižim rangovima italijanskog fudbala u ekipama Ostijamare i Ćivitavekiji, a dve sezone je bio pomoćnik Stefanu Pioliju u Laciju.

Kao trener je radio u  Lupu iz Rima, Ređini, potom u gruzijskom Potiju, rumunskom Aradu, Pafosu sa Kipra, kao i škotskom Hibernijanu.

Primarna funkcija mu je bila kondicija igrača, ali je radio i kao asistent menadžera i tehnički asistent.

Treba naglasiti da Zudas poseduje dve diplome Univerziteta u Rimu, a uz to i master trenera na “Johan Krojf Institutu” u Amsterdamu. Takođe, ima sertifikate Barseloninog centra za inovacije.

Podsetimo, Igor Duljaj već ima jednog stranca u svom stručnom štabu, Portugalca Bruna Fidalga, koji ima funkciju analitičara.

Bonus video:

2 Komentara

    Privremeni trener Partizana doveo drugog pomocnika iz inostranstva da pojaca svoj strucni stab!Jer logicno da vise glava vise zna!!!

    Potrebni su takvi stručnjaci koji mogu odlukama promeniti nešto u klubu na bolje

Postavi odgovor