Srbija ima novog selektora: Ovo je kruna moje karijere

Srbija je nakon odlaska Gorana Stevanovića, dobila novog selektora mlade reprezentacije.

Dušan Đorđević je preuzeo “orliće” i predvodiće tu selekciju u kvalifikacijama za EURO 2025.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

“Želeo bih najpre da se zahvalim čelnim ljudima Fudbalskog saveza Srbije koji su u meni prepoznali čoveka koji će časno raditi ovaj posao. Sigurno da je ovo kruna dosadašnjeg rada i dosadašnje karijere, naravno i veliki, veliki izazov”, istakao je Đorđević.

Nada se da će iskoristiti priliku koju je dobio.

“Radiću sa najboljim mladim igračima koje Srbija ima, svestan da su prethodna dva ciklusa za uzrast do 21 godine bila neuspešna. Očekivanja su da se sve to promeni, izbori plasman na Prvenstvo Evrope. Neće biti lako, ali svo moje iskustvo i znanje biće u funkciji ostvarenja cilja. Zahvalio bih se i svim klubovima u kojima sam radio, koji su mi omogućili da uz njih napredujem, na kraju krajeva da dođem do ove pozicije”.
U ponedeljak 12. juna biće prvo okupljanje, neće biti zvaničnih utakmica, ali je to odlična prilika za upoznavanje sa igračima.

“Termin je malo nezgodan, jer su igrači praktično na odmoru. Neće biti utakmica, biće prilika da se svi upoznamo, napravimo jedan dobar ambijent. Meni je prednost što sam možda polovinu igrača sa spiska trenirao u klubovima, tako da se nadam da ćemo iskoristiti na najbolji mogući način vreme u Pazovi. Da napravimo jednu ozbiljnu bazu za septembar, kad počinju zvanično kvalifikacije”.

Uvek se postavlja pitanje prioriteta, rezultat ili stvaranje igrača za „A“ reprezentaciju.

“U fudbalu je rezultat uvek bitan, a kad su u pitanju mladi igrači treba voditi računa o njihovom razvoju. I jedna i druga stvar su neprocenjivo važne, dakle želimo dobar rezultat, ali i igrače koji će sutra biti “A” reprezentactivci. Mladi igrači se najbolje razvijaju kroz pozitivne rezultate, pozitivne stvari, tako da moramo svi biti svesni grba koji nosimo i zahteva koji postoje kada se obuče dres sa nacionalnim grbom. Emocija je posebna, bez obzira na sve moje iskustvo rada u klubovima, ovo je nešto posebno. Kruna svake karijere, trenerske, igračke. Za sve nas, trenere, mlade igrače, privilegija je braniti boje svoje zemlje”, zaključio je Đorđević.

BONUS VIDEO:

Postavi odgovor