TADIĆ I AJAKS: Kreativni mislioc, novi Rajkard i POBEDNIK!

Jedna Ajaksova utakmica bila bi dovoljna prosečnom ljubitelju fudbala da shvati koliko je Dušan Tadić važan za taj tim.

Već nekoliko godina je najvažnija karika i mnogi smatraju da mu je prelazak u Ajaks najbolji potez karijere. Kako i ne bi kada redovno trese mreže, asisteira, a na sve to – poneo je i kapitensku traku.

Jedan od onih koji je bio “u senci” a i te kao je uticao na Tadića kao i na ceo tim Ajaksa, jeste Alfred Šroder, koji je sada u izjavi za “Telegraf” rekao kako su se Holandjani uopšte odlučili da dovedu Tadića.

– Svi smo se brzo složili da bi, ako je moguće, trebalo da krenemo po Dušana. Svaka čast Eriku i Marku što su sve tako brzo završili… Niko ipak nije mogao da predvidi da će se uklopiti ovako bolesno dobro – rekao je Šroder.

A, da li se isplatilo? Naravno da jeste!

– U presudnim utakmicama uvek nam je nešto nedostajalo. A to je Tadićev mentalitet. Ne samo fudbalski, već to kako vidi život profesionalnog fudbalera kad isteknu oni sati koje provodiš u klubu. I kako sve to prenosi na mlade igrače. Zbog toga smo savetovali da dođe – istakao je Šroder.

dušan tadić-ajaks-eredivizija-statistika
Tadić jje glavna karika u Ajaksu (FOTO: Guliver Images)

Otišao je korak dalje, pa je Tadića uporedio sa Frankom Rajkardom..

– Frenk je bio tu, Dani Blind je bio tu, to je ono što je bilo potrebno našem mladem timu. Sada Dušana vidim kao Rajkarda, Dejli Blind je tu umesto Danija. U smislu ličnosti i pojave – oni su pobednici. Kreativni mislioci dok traže rešenja. To izaziva poštovanje mladih momaka.

I šta je to što ga posebno impresionira?

– Neverovatno je jak, tehnički fantastičan i to mu dozvoljava da čuva loptu na malom prostoru na protivničkoj polovini terena, a to dalje daje ostatku tima vreme da se priključi i krene napred. Sa igračima koji mogu da stanu na loptu mnogo je lakše napadati, jer je mnogo manji rizik od gubitka lopte i brzog povratka nazad. Pride, Tadić je svestan svoje funkcije, a želi da pobedi na svakoj utakmici i – čak i u ovim godinama – želi da napreduje na svakom treningu. To je jedinstvena osobina – rekao je Šroder.

U PARTIZANU SLOŽNI: Ne smemo da se opustimo, u fudbalu se stvari brzo menjaju!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Marko Dugošija: Hteo sam da odustanem, a onda sam postao svetski prvak! | Sport Fokus Meridian EP27

 

4 Komentara

    Ne znam o kojim godinama ovaj čovek priča kad momak ima 32. godine, haraće u Ajaksu još 6 sezona?!

    Preozbiljan igrač, dosta doprinosi svojom igrom a najbolje od svega jeste što nema nameru da napušta Ajaks.

    Slazem se,svidja se coveku tamo i ne planira mnogo da eksperimentise.

    Ajax i Tadic su jedno ,mislim da nisu ni sanjali kakav su potez odradili kada su ga doveli u klub

Postavi odgovor