Emotivna ispovest El Fardu Bena: Nisam mogao ni da zamislim da ću živeti u Srbiji!

El Fardu Ben je, bez sumnje, jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde, a to je potvrdio čak i Dejan Stanković.

Malo je falilo da ga se crveno-beli odreknu, ali Ben je pokazao da je zaista “Zvezdin vojnik”. Koliko golova je postigao – to svi znamo, a Ben je sada otkrio i neke zanimljive detalje iz svog detinjstva i životu na Komorskim ostrvima.

-Imao sam skromno, ali srećno detinjstvo. Odrastao sam uz majku i dve sestre. Imam ih četiri. Posebno sam bio vezan za jednu koju je baka odvela da živi sa njom u Francusku. Često sam im išao u posetu. Kad sam polagao testove za upis na koledž, otac je predao starateljstvo baki kako bih mogao da napustim ostrvo i počnem život u Evropi sa njom i sestrom – ispričao je Ben za klupsku televiziju.

Da mi je neko rekao da će koju godinu kasnije bio u Srbiji i Crvenoj zvezdi…

el-fardu-ben-crvena-zvezda
Ben je jedan od najboljih igrača Crvene zvezde (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

-Na ostrvu nisam ni mogao da zamislim da ću bilo gde da odem, a tek ne da ću da najbolje igre pružim u Srbiji. Nisam mogao ni da sanjam da ću da budem u toj zemlji i da ću tu da živim, da mi bude tako lepo. Celog detinjstva sanjao sam da postanem profesionalni fudbaler, mnogo sam radio na tom putu. Došao sam u Francusku sa tim ciljem – rekao je Ben potpuno iskreno.

Da mu je fudbal u genima, potvrdioje i pričom o svom ocu, koji se takođe bavio istim sportom.

-Mnogo sam voleo da idem da gledam kako to radi, čitavo detinjstvo bilo mi je vezano za fudbal i uvukao mi se pod kožu. U mojoj zemlji imamo običaj da igramo na plaži, tako sam počeo.

On i danas voli da zaigra fudbal na pesku, a kao dete je bežao iz škole da bi jurio za loptom.

-Poseban je osećaj igrati na plaži, obožavam to. Pogledajte brazilske fudbalere, njima znači što su tako krenuli. Nekada sam propuštao časove arapskog jezika da bih igrao fudbal. Ipak, najviše vremena sam provodio sa porodicom. Moj otac je bio organizator tradicionalnog plesa izvođenog vikendom, to zna da traje puna dva dana. Samo smo pevali i plesali – ispričao je Ben.

Mijailović prvi put igrao protiv „svoje“ Zvezde, kakav je osećaj posle utakmice?

Obavezno pogledajte: JEL TE BOLELO CEPIVO? | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #45

 

3 Komentara

  Do tad u životu nikada nije čuo ni za Srbiju a ni za Zvezdu! 😀

  Odgovori

  Ben ten kako ga neki zovu😂😂😂
  Salu na stranu covek je fenomenalan, svaku utakmicu ima gol ili asistenciju👏👏👏

  Odgovori

  Ovo je za njega najbolji fudbalski deo i u Zvezdi pruza najbolje partiju, i Zvezda je itekako zadovoljna sa njim.

  Odgovori

Postavi odgovor