EUROSPEKTIVA: Kakav otac, takav sin

Da ne beše Konseisaa i gola za pobedu u nadoknadi, bilo bi bure u svlačionici Portugala… Ovako – vuk sit i ovce na broju. Uspeli su na jedvite jade izabranici Roberta Martineza da slome žilave Čehe i dođu do prvih bodova na šampionatu Evrope.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Ali, kakvih nekoliko sekundi za mladog Fransiska. Tek treći meč u dresu reprezentacije, prvi na Evropskom prvenstvu ikada i pogodak za trijumf u 90. minutu. To se retko dešava i na igrici, a kamoli u stvarnom životu, međutim, ima i do gena.

EUROSPEKTIVA: Mađarski Vardi, “mafijaš” koji se odrekao pola porodice i špansko zlato kome aplaudiraju i protivnici!

EUROSPEKTIVA: Pre 26 godina se farbali u plavo, a šta Rumuni planiraju ovog leta?

Naime, otac junaka Portugala je legenda u toj zemlji – Serđo Konseisao. Markantni vezista, poznat po čestom menjanju frizure i količini gela koji je stavljao na kosu za utakmice, a donedavno i trener Porta.

Da ovakve stvari nisu samo slučajnost, vratićemo se čak do 20. juna 2000. – 24 godine unazad – kada je Konseisao senior postigao tri gola u pobedi nad favorizovanom Nemačkom i “gurnuo” Portugal ka drugom krugu, a kasnije i do polufinala tog Evropskom šampionata.

Sada već 50-godišnji stručnjak, direktno je uticao na to čime će se njegov sin baviti. Od malena je znao samo za fudbal, odrastajući uz očeve priče iz karijere i pehare koje je donosio kući. Delovalo je da će to biti samo još jedan pokušaj “preko veze”, kako bi nečiji sin uspeo na račun oca, ali – u ovom slučaju to nije tako.

Konseisao mlađi je svoj talenat pokazivao još u ranom detinjstvu, a sa treninzima se prvi put susreo u Belenšešu, da bi posle samo nekoliko meseci preselio u Sporting, gde je proveo čak šest godina i nagovestio svoje mogućnostI, a od 2018. godine je u Portu – klubu njegovog oca i mesta gde će jedna nadamo se, velika karijera početi.

Tandem “otac na klupi – sin na terenu” donosio je rezultate u Portu, zajedno su osvojili titulu 2021. godine, a jedan od najlepših detalja njihove priče viđen je pre više od dve godine, kada se dogodila ista stvar kao i večeras.

Uveo je Serđo mladog Fransiska u 87. minutu pri rezultatu 2:2 na teškom gostovanju u Eštorilu, da bi mu se sin “odužio” golom u 90. za pobedu i veliku radost svih na terenu, a pogotovo oca i sina.

Izgleda je Martinez gledao i tu utakmicu, pa možda i osetio ko bi mogao da bude džoker, a ujedno i kreirao jednu od najlepših priča dosadašnjeg toka prvenstva.

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Jos jednom se pokazalo da krv nije voda

    Bas tako ,dečko ušao i za minut rešio utakmicu ima taj osecaj za gol vrliki je borac na terenu to smo videli mnogo puta. Kvalitetan zahvalan igrač

Postavi odgovor