Istorija u srpskom fudbalu

Srpski drugoligaš Grafičar prodao je svog igrača Fola Falua francuskom Remsu.

Tim sa Senjaka je tako izvršio istorijski transfer srpskog fubala, pošto je ovo prvi prelazak iz drugog ranga u našoj zemlji, u neki od klubova iz liga “petice”.

Generalni direktor RFK Grafičar, Nikola Ristanović, i sportski direktor Dušan Anđelković su otkrili detalje transfera.

Fudbaler Grafičara Fol Falu je ovih dana prešao iz naših redova u Stad de Reims iz Francuske, na šta smo svi ponosni”, kaže Ristanović i nastavlja.

“Mnogi klubovi i skauti su pratili unazad par meseci našeg, sada već bivšeg, igrača. Bilo je dosta upita o njegovom statusu i zahteva za potencijalne transfere. Međutim, sve se ubrzalo nakon turneje Grafičara u Austriji. Odmah posle utakmice sa Liferingom krenulu su da se dešavaju konkretne stvari, a najbrži i najkonkretniji bio je upravo Reims”.

Generalni direktor Grafičara je istakao zbog istorisjskog, prvog transfera nekog igrača iz Prve Lige Srbije u neki od klubova iz “liga petice”.

Falua odlikuje mnogo kvaliteta. Pre svega to je tehnika i fizička građa. Kontakt sa loptom, skok igra, osećaj za fudbal. Sve to vrlo lako upada u oči posle par minuta gledanja bilo koje njegove utakmice. Fall Fallou je zaista izvanredan fudbaler i pravo blago koje je naš klub imao. Kao klub čiji je osnovni cilj razvoj mladih igrača Grafičar je ovim mnogo dobio. Ovaj transfer je pokazatelj da se dobro radi. A najviše će značiti za budućnost, otvaraju nam se nova vrata i poznanstva, postajemo prepoznatljivi kao klub u čijim se redovima nalaze mladi i kvalitetni igrači, a sigurno ce uticati na imidž kluba i verujem da će mnogi igrači nakon ovoga želeti da budu deo našeg kolektiva.”

Godinama unazad Grafičar se profilisao kao jedna od najobljih sredina za razvoj mladih igrača.

“Sigurno da kod nas ima jos igrača koji mogu da igraju na najvišem nivou. Ima mnogo mladih reprezentativaca koji su na ustupanju iz Crvene zvezde, zatim tu je Filip Vasiljević kao mladi reprezentativac naše zemlje, Milorad Stajić koji je prosao omladinsku školu Bazela, Dankan McKenzie U-20 reprezentativac Jamajke i drugi. Videćemo, ovo će sigurno biti veliki podstrek za njih da nastave da treniraju i budu još bolji u nastavku sezone”

4 Komentara

    Eto i to se deailo. Sad samo, da vidimo kako ce se ovaj igrač snaci u Remsu ako bude dobio sansu

    Iz druge Srpske lige u prvu Francusku odradili su pdlican posao i dobre pare uzeli za njega

    Graficar je vec dugo sredina za razvoj novih mladih igraca,a sada je napravljen prvi istorijski trwansfer iz tog kluba!!!

    Trudom i zalaganjem je Senegalac zaslužio da pređe u Rems

Postavi odgovor