FIFA HITNO REAGOVALA: Dancima zabranjeno da treniraju u dresovima sa porukama o ljudskim pravima!

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zabranila je danskoj reprezentaciji da na Svetskom prvenstvu u Kataru trenira u dresovima na kojima su ispisane poruke o poštovanju ljudskih prava.

Kako je danas za Frans pres rekao portparol Fudbalskog saveza Danske Jakob Hojer, svetska kuća fudbala odbila je zahtev Danaca da nose dresove na kojima je ispisana poruka: “Ljudska prava za sve”.

Danska se dugo protivi organizaciji Mundijala u Kataru i brani poštovanja prava migrantskih radnika i LGBT populacije.

Poslali smo zahtev FIFI, ali je odgovor bio negativan. Žalimo zbog toga, ali moramo to da uzmemo u obzir – rekao je generalni direktor Saveza Jakob Jensen za danske medije.

Savez je prethodno objavio da će dresovi za treninge nositi važne poruke i da su se glavni sponzori složili da tim porukama budu zamenjene njihove oznake.

FIFA zabranjuje sve političke poruke, a nedavno je pozvala sve učesnike da se koncentrišu na fudbal i da se ne uvlače u ideološke i političke borbe.

Fudbalski savez Danske ne slaže se da se radi o političkoj poruci, ali će poštovati odluku FIFE, dodaje se u saopštenju.

Na dresovima u kojima će Danska igrati na Svetskom prvenstvu proizvođač opreme Humel zatamnio je svoj logo u znak protesta protiv katarskih vlasti.

Izvor:Beta

NEVEROVATAN PODATAK:Čak 16 igrača Mančester sitija igra na Mundijalu u Kataru!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Nenad Nerandžić – Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svim rivalima! | Sport Fokus Podcast EP58

6 Komentara

  Trebalo bi FIFA da opomene sve reprezentacije koje žele na dresovima da nose bilo kakvu parolu jer se to neće lepo odraziti u Kataru

  Odgovori

  Očekivao sam da reaguju na vreme ne treba im da se na Mundijalu dogodi da Katar odluči da kazni one koji vređaju njihovu državu

  Odgovori

  Videcemo sta ce biti sa ovim,dal ce Danska da se zali.

  Odgovori

  Bravo za FIFU,napokon i oni nesto pametno da odrade .

  Odgovori

  Danska se mnogo zaigrala,kao da su neke sila pa da oni nesto menjaju

  Odgovori

  Nema potrebe da se politika uplice u sport

  Odgovori

Postavi odgovor