FIFA kaznila Srbiju!

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je disciplinski postupak protiv Argentinskog fudbalskog saveza zbog navodnog lošeg ponašanja igrača i kršenja fer-pleja u finalu Svetskog prvenstva.

Fifa je citirala svoje medije i markentiške propise za pokretanje slučaja, povodom burne proslave igrača Argentine nakon osvajanja titule u zoni namenjenoj za davanje izjava.

Argentina je u finalu Svetskog prvenstva pobedila posle penala Francusku na stadionu Lusail u Kataru.

Otprilike tri sata kasnije, igrači predvodjeni kapitenom Lionelom Mesijem trčali su i pevali kroz prostor za zvanične intervjue i oštetili slabe pregradne zidove, i nisu se zaustavili da razgovaraju sa medjunarodnim medijima.

Disciplinske optužbe koje uključuju “uvredljivo ponašanje i kršenje principa fer-pleja”, a ne odnose se na ponašanje golmana Argentine Emilijana Martinesa koji je na terenu neprimereno mahao trofejem dobijenim za najboljeg golmana na SP.

Fifa nije saopštila raspored za disciplinski slučaj Argentine.

U drugim slučajevima, Fifa je kaznila selekcije Srbije, Meksika i Ekvadora zbog ponašanja navijača na SP.

Srbija je kažnjena sa 50.000 švajcarskih franaka zbog skandiranja navijača na meču sa Švajcarskom, u kom su pojedini igrači Švajcarske vredjani na nacionalnoj osnovi, aludirajući na njihovo albansko poreklo.

Fifa je kaznila Meksiko sa 100.000 švajcarskih franaka zbog anti-gej skandiranja, dok je Ekvador kažnjen sa 20.000 zbog uvreda na račun Čilea.

5 Komentara

    Nama navijači ništa dobro nisu doneli ,kao ni igrači sli pvako se blamirati u svetu stvarno nam to ne treba

    A dal ce ostale kazniti?To niko ne zna

    Fifa nema milosti,odmah se sve kaznjava,nema tu milosti

    Zasluzena kazna,nasi navijaci stalno padaju na provokacije

    Mi smo tu redovna musterija za kaznjavanje

Postavi odgovor