Ideja Florentina Pereza: Nadal predsednik Real Madrida

Predsednik Real Madrida, Florentino Perez smatra da je Rafael Nadal idealan kandidat za novog predsednika kraljevskog kluba.

Madriđani su se nedavno oglasili zvaničnim saopštenjem nakon glasina o odlasku Pereza sa mesta prvog čoveka kluba i kategorički ih demantovao.

Ipak, nedavni događaji govore u prilog da se promene spremaju u redovima “kraljevića”.

Činjenica da Perez nije bio sa timom tokom turneje u SAD privukla je pažnju jer Florentino skoro nikada ne propušta letnje turneje kluba, kao i skupljanje potpisa da se sportski centar “Valdebebas” preimenuje u “Sportski centar Florentino Perez” upućuju u pravcu oproštaja dugogodišnjem predsednika Madriđana od voljenog kluba.

Perez, već 76-godišnjak razmišlja o budućnosti, posebno nakon što je ostvario zacrtane planove – renovaciju Santijago Bernabeua i podmlađivanje sastava. Rodrigo, Vinisijus, Čuameni, Kamavinga verovatno i Mbape trebali bi da budu “motor” novog Reala u godinama, verovatno i deceniji pred nama.

Jedan od glavnih ciljeva za Pereza je da odabere novu upravljačku strukturu pre odlaska sa mesta predsednika. Ideja je da mesto prvog čoveka pripadne preduzetniku koji bi imao više ulogu predstavnika nego izvšioca.

Emilio Butragenjo uklapa se u ovu sliku, posebno zbog bliskog i prijateljskog odnosa sa Perezom, pa se nameće kao prvi kandidat za mogućeg naslednika.

Ipak, san Florentina je da ga nasledi Rafael Nadal

22120518199315
Tennis player Rafael Nadal claps prior the start of La Liga soccer match between Real Madrid and Espanyol at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Saturday, April 30, 2022. (AP Photo/Bernat Armangue)

Legendarni španski teniser je veliki fan Real Madrida, a čak i u izjavama za javnost nije krio da ga privlači ideja o ulozi u klubu kada završi sa teniskom karijerom. Ako je verovati planovima “Bika sa Majorke” naredna sezona trebalo bi da bude njegova poslednja kao profesionalnog tenisera.

Za Pereza Nadal je “najbolji mogići ambasador Reala i vrednosti koje klub predstavlja”.

Rafa bi deluje imao pre ulogu počasnog predsednika a ne izvršioca, dok bi posao koji je Perez obavljao nastavili da rade njegovi dosadašnji saradnici.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Bonus video:

3 Komentara

    Predsednik Real Madrida treba da bude sposoban u menadžerskim poslovima pa mi ova ideja Florentino Pereza da stavi Nadala samo kao ukrasnu figuru govori da Perez iako se povlači planira da i dalje vodi glavnu reč u Realu

    Ne znam koliko je pametno Nadalu da bude samo reklamna figura Real Madrida i da nema nikakvu izvršnu funkciju sem manekenisanja

    Samo zbog svog imena ni zbog cega drugog

Postavi odgovor