FLORENTINO PEREZ NE ODUSTAJE: I dalje živi plan o Superligi bogatih, ali ovoga puta bez Engleza!

Prvi čovek La Lige, Havijer Tebas, otkrio je da i dalje nije u potpunosti ugušena namera o formiranju Superlige, koju bi igrali isključivo bogati klubovi!

Kako sam kaže glavni instigator ovog projekta je zaštitno lice Real Madrida, Florentino Perez.

Juve, Real i Barsa dugo su odolevali pritiscima UEFA, ali na kraju nisu uspeli da svoju ideju izguraju do kraja. Kako prenosi Tebas – Anjeli, Perez i Laporta i dalje nisu odustali od ove ideje.

Naime, plan je da ukoliko Liga šampiona i UEFA dožive krah u rezervi imaju svoje fudbalsko takmičenje.

Florentino Perez nikada ne gubi, uvek smisli nešto novo. Superliga bogatih je koncept koji je počeo pre nekoliko godina i više je Florentinov nego što je to projekat Real Madrida – izjavio je Tebas, pa nastavio.

– To i dalje nastavlja da postoji. Pokušavaju da vide šta će reći Evropska unija, tako da sada rade na novom projektu, a za koji takođe mislim da će biti propast. Hoće takmičenje bez timova iz Engleske, a sve je usmereno protiv UEFA, FIFA i Premijer lige – dodao je on.

Podsetimo prvobitni projekat propao je zbog povlačenja engleskih timova iz prvobitnog projekta. Najpre su iz Superlige istupili Čelsi i Mančester siti pod pritiskom navijača, a onda i ostali timovi i sve je propalo.

Jedan od razloga isključivanja Engleza iz daljih planova jeste i njihova pojačana kupovna moć, koju je dozvolila UEFA. Naime, klubovi na Ostrvu mogu da potroše 70 odsto svog budžeta na pojačanja, a pored toga znatno više inkasiraju od TV prava nego klubovi iz svih ostalih liga.

Zato je plan da se fudbalske lige Španije, Italije, Nemačke i Francuske odmetnu od Engleske i Lige šampiona, pa da osnuju novo takmičenje u kome će moći da uzimaju novac.

BROJKE KOJE OHRABRUJU: Srbija ima budućnost, i to – svetlu!

OBAVEZNO POGLEDAJ: PRAVE PRIČE JAKIH ŽENA: Andrea Lekić| EP03

 

4 Komentara

    Guraće oni svoju ideju o SL dok no ostvare svoj cilj.

    Pa neka igraju oni,Juve i Barsa…

    Dok im ne budu uveli opet sankcije pa ce da se smiri…

    To me ne bi cudilo,vidim da ce se opet nesto menjati

Postavi odgovor