BROJKE KOJE OHRABRUJU: Srbija ima budućnost, i to - svetlu!

Dugo nismo gledali fudbalsku reprezentaciju Srbije, a na smaom kraju ovog meseca imaćemo priliku da vidimo “Orlove” u dve pripremne utakmice za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Nakon pobede nad Portugalom i plasmana na Mundijal, strasti su se malo smirile i naši reprezentativci potpuno mirni mogu da se pripremaju za najveću planetarnu smotru u fudbalskom svetu.

Selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi, danas je održao konferenciju za medije i poručio da, iako neće moći da računa na sve igrače, i u pripremnim mečevima ide na pobedu, a ne turistički.

Tako naše “Orlove” najpre očekuje duel protiv Mađarske, a potpom i protiv Danske. Mundijal je daleko, ali već je glavna tema. Srbija je već ostvarila veliki rezultat, a ono što ljubitelje fudbala može da raduje jeste da ovaj tim može zajedno da igra barem još nekoliko godina.

Čuvena priča o podmlađivanju reprezentacije je zaista i sprovedena, a uz to ni rezultati nisu izostali, pa tako u ekipi od 24 fudbalera imamo prosek od 26,4 godine.

Ovaj tim čine vrhunski fudbaleri, koji tokom čitave sezone i u klupskim dresovima pržaju fantastične partije, o čemu smo vam danas pisali. I oni mogu da barem još dva kvalifikaciona ciklusa da “izguraju”.

strahinja pavlović-jamajka
Pavlović je budućnost Srbije (FOTO: Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Nema mnogo onih koji su prešli 30. godinu života, tu su kapiten Dušan Tadić, koji ima 33, zatim Stefan Mitrović koji ima 31 godinu, a na “granici” su Nemanja Gudelj, Filip Mladenović i Marko Dmitrović. Najmlađi član jeste Strahinja Pavlović, koji ima samo 20 godina i koji predstavlja sadašnjost i budućnost nacionalnog tima.

Tu su i Aleksandar Mitrović, Nikola Milenković (koji verovatno propušta pripremne utakmice), Sergej Milinković-Savić, Luka Jović, Miloš Veljković, Predrag Rajković, Matija Nastasić, Saša Lukić, Dušan Vlahović, Mihailo Ristić, Andrija Živković, Marko Grujić… Svi oni imaju manje od 30 godina i barem još 3-4 godine mogu da igraju na vrhunskom nivou.

A, kad smo već kod godina… Koje reprezentacije su “starije” od Srbije? Tu su Brazilci čiji je prosek 27,7, zatim Francuzi sa 27,4, Portugalci 27,2, Nemci 26,9 i tako dalje…

Dakle, pred Srbijom je tek budućnost. I to svetla.

SELEKTOR PORTUGALA JOŠ NIJE PREBOLEO SRBIJU: Imali su svoje zasluge, ali ovde smo zbog naše krivice!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PRAVE PRIČE JAKIH ŽENA: Andrea Lekić EP03

 

4 Komentara

    Smena generacija je uz Piksija dala rezultat!!!!

    Da vidimo kako ce im izgledati te pripreme,morace da bude sa jacim timom i neki mzestokim pripremama.

    Mi smo uvek imali ozbiljnih igraca samo sto nismo koristili to…

    Odnosno smo ih oterali vecinu jer nema vajde ovde.

Postavi odgovor