OVO VEĆ POSTAJE OZBILJNO: Kanga je u strahu, morao je da preseli oca!

Gelor Kanga je i dalje jedna od glavnih tema sportskih medija u Africi. Razlog je svima dobro poznat, a to su optužbe za lažiranje podataka o identitetu i godini rođenja.

Podsetimo, Fudbalski savez DR Kongo je optužio reprezentativca Gabona i fudbalera Crvene zvezde da se zove Kijaku Kijaku Kiangane, kao i da je rođem 1985. godine, a ne 1990, kako se zvanično predstavlja.

Sada priča dobija novu “epizodu”. Kako prenose lokalni mediji, Kangin otac je saslušan u tužilaštvu u Kinšasi i posle toga prebačen u Gabon. Razlog je briga za porodicu koja je u Kinšasi, gde Kangu smatraju za izdajnika, zbog njegovog navodnog lažiranja dokumenata.

Takođe se navodi da Kanga briše tragove svoje porodice u Kinšasi, gde je navodno rođen pre nego što je promenio državljanstvo.

Pre nekoliko dana, kontinentalna federacija (CAF) je od Gabonaca zatražila zvaničnu izjavu o optužbama Kongoanaca, a rok je utorak (4. maj).

Ako se optužbe pokažu kao tačne Gabon će biti izbačen sa predstojećeg Kupa afričkih nacija. Isto tako, reprezentacija biti suspendovana i iz narednog ciklusa kvalifikacija. Podsetimo, u ovim kvalfikacijama u grupi D, prva je bila Gambija sa deset bodova koliko je osvojio i Gabon.

Ispod crte su sa devet odnosno četiri boda ostali Kongo i Angola.

TRANSFER BOMBA U PRAGU: Plavšić napušta Spartu i prelazi u Slaviju!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Nino Čelebić: Biće skandal ako Jokić ne uzme MVP titulu! | SPORT FOKUS

2 Komentara

    Sva ova situacija nastala je i prikrivena je menadzerom koji je Kangu doveo u Crvenu Zvezdu…To je neko morao jos znati a cutao je …Zasto????Ne verujem da je Kanga bio sposoban napraviti toliki falsifikat o svom poreklu sam!!!!

    Veliki problem je već napravio sebi a moguce sa će i reprezentaciji sto nikako neće izaći na dobro ,uskoro će rasplet pa ćemo videti

Postavi odgovor