Gvardiola nije hteo da rizikuje sa Halandom: Ako ne bude spreman, igraće neko drugi

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je njegova ekipa odigrala dobro protiv Aston Vile, a da je fudbalera Erlinga Halanda izveo iz igre jer nije želeo da rizikuje povredu.

“Odigrali smo zaista dobru utakmicu, nažalost najbolji trenuci bili su u drugom poluvremenu, gde smo igrali bolje nego u prvom i mislili smo da ćemo postići više golova. Onda smo primili gol, a posle 3:1 u Premijer ligi sve je otvoreno, ali smo odigrali veoma dobro”, rekao je Gvardiola posle utakmice, preneo je Skaj.

Siti je na svom terenu pobedio Aston Vilu sa 3:1, a sva tri gola ekipa je postigla u prvom poluvremenu.

“Bolji je bio presing u drugom poluvremenu, nešto smo prilagodili, bolje smo kontrolisali loptu. Odnos je bio bolji, pa smo igrali bolje, ali nažalost, primili smo gol, još jedna greška na 3:1 i sve je moguće”.


On je na poluvremenu zamenio Erlinga Halanda, nakon što je norveški napadač dobio udarac.

“Nije se osećao prijatno, a na 3:0 ne želimo da rizikujemo. Videćemo i procenićemo u narednih nekoliko dana. Ako ne bude spreman, igraće neko drugi. Nadamo se da će biti spreman”, naveo je trener aktuelnog šampiona.

Siti sada ima tri boda manje i utakmicu više od vodećeg Arsenala, sa kojim će igrati u sredu.

“Arsenal ima utakmicu više. Videćemo šta će biti kada se završi Premijer liga. Ali idemo u London da pokušamo da pobedimo. Kada jedna ekipa ima 50 bodova posle prvog dela, to je zato što je veoma dobra ekipa. Smanjili smo zaostatak zato što je igra danas bila zaista, zaista dobra”, zaključio je Gvardiola.

7 Komentara

  Gvardiola će sad koristiti Halanda samo za jake protivnike a tamo gde zna da je protivnik slab sklanjaće Halanda sa terena da ga što više sačuva od povreda

  Čuva Gvardiola Halanda ko oči u glavi

  Čuva igrace za sredu zato je izmenio i njega i Dissa ,jako važan mec imaju protiv Arsenala

  Laganu su pobedili i bez Halandove pomoci

  Potreban im je Haland u nastavku sezone,svi znamo koliko znaci Sitiju

  Pep zna sta radi,ovo rade iskusni treneri

  Pametan potez,nema razloga da rizikuje povredu

Postavi odgovor