Hrvatska se naslađuje: Vlada u dresovima, Lovren svetska klasa i Modrićeva bukvica Englezima

Finale Svetskog prvenstva je dovoljan razlog za euforiju, a čitava Hrvatska je to baš ozbiljno shvatila. Zato je nedugo nakon njihovog trijumfa protiv Engleske atmosfera dostigla potpuno novi nivo.

Odmah nakon utakmice, pojedini fudbalere Hrvatske davali su izjave britanskim medijima u kojima su se praktično rugali sve što su pisali o njihovom timu pre početka meča. Prednjačio je Luka Modrić koji je smatrao da je Engleska potcenila protivnika i da ih, kako je rekao, nije poštovala.

Njegova izjava je obišla internet svet vrlo brzo, a mnogi u Engleskoj su smatrali da Modrić nije bio u potpunosti u pravu. Bilo je onih koji su tvrdili da je Hrvatska zapravo uvek bio potcenjen tim, sa upravo Modrićem kao jednim od najpotcenjenijih igrača današnjice.

RAKITIĆEVA 4 DANA FUDBALA: 70 MEČEVA VODI DO FINALA MUNDIJALA!

Ipak, bilo kako bilo, čini se da je to pozitivno uticalo na Vatrene, koji su posle nervoznog prvog poluvremena odlično odgovorili i uspeli da preokrenu rezultat.

Dejan Lovren je iskoristio plasman u finale da pošalje poruku britanskim medijima koji su ga često označavali kao nesigurnog defanzivca odgovornog za mnoge greške u dresu Liverpula.

Lovren je rekao da je ove sezone igrao u finalu Lige šampiona i da će sada igrati i u finalu Mundijala, te da bi ljudi morali da počnu da prepoznaju da je on sada ‚‚jedan od najboljih defanzivaca na svetu”.

KO POSTAJE NOVI PRVAK SVETA – PEVCI ILI VATRENI?

Ova izjava je već naišla na dosta podsmeha kod engleskih navijača koji su u prethodnim sezonama prisustvovali brojnim greškama hrvatskog defanzivca. Ipak, kada nastupate u finalu Mundijala, onda je daleko lakše rugati se onima koji nisu verovali u vas.

Ipak, slika dana definitivno dolazi sa sednice Vlade Republike Hrvatske. Tamo su se članovi državnog vrha na sednici pojavili u dresovima Hrvatske. Slike su se odmah pojavile na televizijama koje su iskoristile priliku da zabeleže ovaj zanimljiv trenutak, članovi tamošnje Vlade su imali razloga za slavlje. Naravno, ni ovakav marketinški potez u jeku euforije sigurno će biti pozitivan za hrvatsku političku vlast.

Naravno, ne treba zaboraviti ni Vedrana Ćorluku koji se u miks zoni zadržao samo nekoliko sekundi. Prvo je zastao pored engleskih medija koji su očekivali njegovu izjavu, a on im je samo poručio ‚‚fudbal se ne vraća kući” i odmah potom produžio dalje.

Finale Svetskog prvenstva je na programu u nedelju 15. jula u 17 časova.

Postavi odgovor