Zvezda na pragu prodaje Iraklija Azarova!

Crvena zvezda je definitivno rešila da proda Iraklija Azarova koji je na pragu potpisa ugovora sa ukrajinskim Šahtjorom iz Donjecka!

Kako prenosi pouzdani novinar Fabricio Romano, Šahtjor i Crvena zvezda su u veoma naprednim pregovorima oko transfera Gruzijca.

Očekuje se da se još neki sitni detalji razreše, ali se čini da nema sumnje da će čitav posao biti realizovan, a talentovani levi bek nakon godinu dana napustiti Marakanu.

Još uvek nije poznato za koliko novca će Zvezda prodati Azarova mada je ranije sportski direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić u neformalnim pričama pominjao da je klub imao ponudu od 3.000.000 evra.

Tada su u redovima aktuelnog šampiona Srbije bili neodlučni da li da prodaju 21-godišnjeg defanzivca, međutim prevagnulo je mišljenje da je došlo vreme za rastanak dve strane.

Ukoliko Zvezda zaista prihoduje 3.000.000 za Azarova biće to sjajan poslovni potez pošto je on doveden iz Dinamo Batumija prošlog leta za 300.000 evra.

Pored toga, Azarov nije imao značajniju minutažu i ulogu ni u sistemu Miloša Milojevića ni u sistemu Baraka Bahara, mada je s vremena na vreme nagoveštavao raskošan potencijal.

Procene su bile da Azarovu fali dosta fizike za najviši nivo fudbala kakav jeste u Ligi šampiona pa je otuda verovatno doneta odluka da klub “žrtvuje” njega, a ne Stefana Lekovića i Stefana Mitrovića koji imaju daleko veću ulogu u timu.

Prodajom Azarova bi se Zvezda približila zacrtanoj cifri prihoda od transfera koja je pre početka sezone iznosila između 10.000.000 i 15.000.000 evra.

Očekuje se da crveno-beli dovedu još jednog vezistu sa defanzivnijim karakteristikama, a nije isključeno i da novi napadač “sleti” na Marakanu”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Bonus video:

4 Komentara

    Dečko je pet puta bolji od Mitrovica a o Lekovicu da ne pričam. Brzi ,bolji da loptom, pravi levi spoljni. Mitrović, a gledao sam sve utakmice nije tri puta prošao po levoj strani. Azatov je za sve ukupno sat vremena pokazao značajno više.

    Može da bude ali ne mora da znači. Toliko puta je igrač bio na pragu da li da uđe ili da izađe iz kluba pa na kraju ništa

    To bi im bio jedan od retko dobrih poslova, kupili ga za 300 hiljada a prodali za 3 miliona

    Zvezda ne računa na njega pa bi bilo dobro da ga se reše a što se tiče njega, ne znam koji će đavo tamo usled geopolitičke situacije

Postavi odgovor