Ilić blista: U Torino sam stigao sa osmehom na licu, Jurić je verovao u mene

Imao je mnogo ponuda na stolu, uključujući jednu iz Francuske od Olimpika iz Marseja, ali je srpski reprezentativac Ivan Ilić je na kraju izabrao ostanak u Seriji A i zadružio dres Torina.

Nišlija je svojim partijama u Veroni privukao pažnju brojnim klubovima iz Liga petice, među prvima u redu stajali su Brajton i Marsej, čak se i Juventus raspitivao za njegove usluge, ali se on na kraju odlučio da karijeru nastavi u Torinu

Ilić je u razgovoru za italijanske medije objasnio zašto je odlučio izabrao Bikove.

“Ovde sam stigao s osmehom na licu. Mlad sam i znam da uz Jurića, koji je bio moj prvi trener u Italiji, mogu da napredujem. Imao sam 19 godina, a on je verovao u mene”, objasnio je Ilić svoju odluku.

Srpski reprezentativac je ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde, odakle je 2017. prešao u Mančester siti koji ga je kupio za 2,5 miliona evra.

Klub iz Premijer lige je Ilića potom slao na pozajmice.

Prvo nazad u Zvezdu, pa onda u Zemun, i na kraju NAK Bredu, odakle je prešao u Veronu, gde je pružao sjajne partije koje su ga preporučile selektoru Srbije Draganu Stojkoviću da dobije poziv i bude član reprezentacije Srbije na Mundijalu u Kataru.

4 Komentara

    Tako i treba, valjda će svojom igrom svima u Torinu nabaciti osmeh na lica

    Ma ovo je samo zamena za Lukica. Ilic je kvalitetan igrač i moze da bude pojačanje za bikove.

    Siguran sam da će Ilic bolje da se snadje i da pokaze bolje partije u Torinu nego u Veroni.

    Nista spektakularno. Transfer iz Verone u Torino spada u one ne tako atraktivne.

Postavi odgovor