ILIEV U SVOM STILU: Umanjuje se sve što uradi Partizan... Pa, taj "bauk" Rendžers je poražen od Sparte koju smo mi savladali!

Partizan je u osmini finala Lige konferencija poražen od Fejnorda ukupno 8:2 u dvomeču i završio je takmičenje u Evropi.

Nekima je to bilo iznenađenje, ali iz Partizana poručuju da Fejnord nije bio nimalo lak zalogaj. Štaviše, Ivica Iliev tvrdi da kvalitetom zaslužuju da igraju Ligu šampiona.

– Iskreno smatram da je plasman u osminu finala jednog evropskog takmičenja veliki uspeh, šta god neko pričao i pokušavao posle svega da izvrne činjenice. Kada sam prošlog leta govorio da ćemo doći baš do te faze u Ligi konferencija, govorili su da sam lud, ali sam verovao da možemo, da imamo i tim i trenera koji mogu da iznesu takav izazov i bio sam u pravu – rekao je Iliev za Telegraf i dodao:

– Verujem i da bismo napravili korak više da nismo naleteli na Fejenord, koji ima kvalitet i igrače na nivou Lige šampiona, a u šta ste mogli da se uverite minulog vikenda u holandskom derbiju pomenutog tima sa velikim Ajaksom u Amsterdamu, u kome su tokom većeg dela meča bili opasniji tim, vodili dva puta i zbog individualnih grešaka poklekli pet minuta pre kraja – ističe Iliev.

Dotakao se sportski direktor crno-belih čak i Rendžersa i poređenja klubova.

No, dobro, već je postala navika da se sve dobro što uradi Partizan umanjuje, a veličaju drugi, uz napomenu da je Sparta koju smo mi savladali dva puta jednom pobedila, a jednom poražena od tog “bauka” Rendžersa, u grupnoj fazi Ligu Evrope. Partizan je posle decenije i po stigao do ove faze u nekom evropskom takmičenju, doneo mnogo i srpskom fudbalu koji će od tih rezultata ubirati plodove i to očito nije ni dobro, niti dovoljno. Možda bi bilo kritika i da smo zaista osvojili Ligu konferencija, ne bi me ni to začudilo.

Iliev smatra da bi sve drugačije bilo, da je u prvom meču igrao Rikardo Gomeš.

ivica iliev-partizan
Iliev je govorio o brojnim temama (FOTO: Starsport)

– Ne sporim da je Fejenord kvalitetniji tim, videli ste i sami kako igraju i kakve fudbalere poseduju, ali sam uveren da bismo im značajno otežali dvomeč da smo mogli da računamo na Rikarda i u prvoj utakmici i veoma žalim što nije igrao. S njim, kao trenutno najboljim igračem i napadačem i to ne samo u Srbiji, već i na Balkanu smo u revanšu bili daleko konkretniji, ozbiljniji, pametniji na svakom delu terena, mogli i do boljeg rezultata da smo iskoristili neke prilike – smatra Iliev.

Komentarisao je Iliev i reprezentativnu pauzu i nastavak trke za šampiona Srbije.

– Verujem da ćemo je na pravi način iskoristiti, da će nam se priključiti nekolicina igrača koji nisu bili na raspolaganju da ćemo i biti spremni i motivisani da na pravi način i sa uspehom okončamo misiju na kojoj radimo od prošlog leta. Ponavljam: sve i dalje držimo u svojim rukama, verujem da možemo da ostvarimo sve pobede do kraja sezone – rekao je Iliev.

SAD JE SAMO KATAR BITNA TEMA: Srbija preskače četvrti šešir!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PRAVE PRIČE JAKIH ŽENA: Andrea Lekić EP03

 

9 Komentara

  Steta,ocekivao sam mnogo bolji ishod,ali sta je tu je,necem omi daleko nikad.

  Osvojite nešto pa da vidimo da li će moći da umanje uspeh.

  Istina,mada nasi mnogo blebecu a retko odrade ono sto naume.

  Pogledajte u svoje dvoriste, nemate trenera. Pa onda pocnite da krivite druge.

  Iliev stalno nešto pecka, on i Stanoje u duetu to rade

  Nije tacno nego trazite alibi za neuspeh i u ovoj sezoni

  Zar ovaj nije dao ostavku vise puta…

  Ne moze da pobede Napredak i kriva im posle Zvezda

Postavi odgovor