Nikada viđeno: Zabranili svom klubu da se takmiči u Evropi

Jedna zaista nesvakidašnja situacija događa se u Izraelu. Naime, fudbalski savez te zemlje zabranio je Beitaru iz Jerusalima da nastupi u kvalifikacijama za Ligu Konferencija naredne sezone!

Beitar je inače klub po ingerencijom države, a Rojters prenosi da je razlog za ovu odluku ponašanje navijača kluba tokom posete predsednika Izraela, Isaka Hercoga.

Naime, 23. maja tokom finala kupa između Beitara i Makabija Netanje, ekipa iz Jerusalima slavila je 3:0, ali je tokom dodele pehara nakom meča veliki broj navijača uleteo na teren pa je predsednik zbog ugrožene bezbednosti morao hitno da bude evakuisan.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Čak i tokom same utakmice navijači su bacali baklje i druge predmete, zbog čega je Savez osim izbacivanja iz Evrope kaznio klub finansijski ( 17,5 hiljada evra), kao i oduzimanjem tri boda na početku novog prvenstva.

U prošlosti nije bio redak slučaj da UEFA na sličan način kažnjava klubove, ali zaista se ne pamti da je skoro neka država na isti način postupila…

Ministar sporta u vladi Izraela, Miki Zohar zatražio je reviziju ove odluke jer “igrači ne bi trebalo da snose posledice neodgovornog ponašanja navijača”.

Beitar je šest puta bio prvak Izraela, poslednji put 2008. godine.

Bonus video:

Postavi odgovor