"Zvezdin uspeh u Bariju se previše romantizira"

Vladimir Jugović prisetio se osvajanja Lige šampiona sa Crvenom zvezdom.

U intervjuu za hrvatski portal Indeks Jugović je govorio o svojoj karijeri a interesantan je bio njegov osvrt na osvajanje titule prvaka Evrope 1991. godine.

“Znaš kako ja gledam na to? Kad se napravi jedan veliki rezultat, onda se čitava priča romansira. Čitav taj uspeh Zvezde danas se romansira. Po meni je u pitanju bio samo splet raznih okolnosti, puno više nego što je nešto bilo planirano i sistematski građeno. Međutim, to je samo moje mišljenje. Je li Robi došao planski? Nije. Je li Belodedić stigao planski? Nije.

Jesam li ja došao planski? Kod nas se takve stvari i takve priče predimenzioniraju i romantizuju i neki ljudi često znaju sami sebi da pridaju puno više zasluga od onoga što je zapravo bilo. Iza svakog uspeha stoji neka priča, samo je razlika u tome ko tu priču priča i ko na kojoj istini insistira. Zvezda jeste bila dobro organizovan klub, ali ako je planski bilo da se proda Piksi da bi se iduće sezone osvojila Ligu šampiona, onda je neko ko je to odlučio očito bio genijalac“.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Na pitanje koju utakmicu najviše pamti u pohodu na titulu, Jugović se očekivano odlučio za duel sa Bajernom u Beogradu.

„To je bilo finale pre finala. Jedan moj prijatelj, inače poznati kuvar, jednom je rekao da kad jedeš škampe, osetiš sve moguće okuse i mirise. Mislim da svako ko je bio na toj utakmici dobro zna o čemu govorim. U tih 90 minuta igre svaki je navijač proživeo sve moguće emocije – od sreće, pa do tragično primljenog gola, strepnje i straha, sve do neviđenog raspleta sa srećnim završetkom. Ta erupcija sreće kad je pao drugi gol bila je daleko najveća na stadionu Zvezde i nikad se nešto slično više neće ponoviti. Dobiti Bajern na takav način, neobičnim i specifičnim golom, bilo je nešto neverovatno.

Videti igrače Bajerna kako posle kraja meča padaju na kolena i plaču… Dali su sve od sebe, ali nisu uspeli. Zvezda bi protiv takvih protivnika uvek pre vodila 2:0, 3:0, ali bi ispadala. Ovaj put smo mi prošli, a Nemci su ispali. Lineker je izrekao onu čuvenu rečenicu o fudbalu i Nemcima koji na kraju uvek pobijede. E, ovaj put nisu”, zaključio je Jugović.

Postavi odgovor