KOROMAN U ŽARKOVU Pred klubom je lepa budućnost, daću sve od sebe

Bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije naše zemlje, Ognjen Koroman, promovisan je u novog šefa struke fudbalskog kluba Žarkovo.

As koji je osim po terenima u Srbiji “žario i palio” po Rusiji, gde je proglašavan i za najboljeg igrača lige nekoliko puta, rešio je da se okuša u trenerskom poslu na seniorskom nivou.

Rad u Zvezdi mnogo mi je značio

– Prvo bih hteo da se zahvalim rukovodstvu Žarkova na ukazanom poverenju, što su izabrali baš mene da budem trener, da zajedno gradimo budućnost kluba. Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću sarađivati sa svima u Žarkovu.

Dve godine sam radio s klincima u Crvenoj zvezdi, jedno vreme i s najtalentovanijim generacijama posle 10-15 godina, još od one u kojoj sam i ja igrao. Međutim, davno sam izbrisao igračku karijeru, sad sam trener.

Taj rad u Zvezdi puno mi je značio, opredelio sam se sad za stepenik više, a to je seniorski fudbal – počeo je priču Koroman.

Obećavam da ću dati sve od sebe

Najavio je da će dati sve od sebe u ispunjenju ciljeva i ambicija kluba.

– Mogu da obećam da ću biti radan, odgovovaran, studiozan, posvećen poslu, kao i u Zvezdi. Tamo sam osvojio sve što se osvojiti može. Nadam se da ću i u Žarkovu ispuniti ambicije kluba, a to je pre svega ulazak u plej-of.

Kao prvi zadatak istakao je upoznavanje sa svojom, ali i drugim ekipama.

– Gledao sam nekoliko utakmica Žarkova, ne poznajem toliko druge timove. Naredni zadatak mi je da se što bolje upoznam sa svojom, ali i drugim ekipama. Posle ćemo kroz pripreme da se upoznamo još bolje, uz saradnju sa stručnim štabom i upravom – poručio je Koroman.

Pokušaću da igračima usadim pobednički mentalitet

Upitan o stilu igre koji će preferirati, novi šef struke Žarkova je rekao:

– Zvezda ima mogućnost da vrši selekciju najtalentovanijih klinaca, pa mi je tamo bilo lakše što se sistema tiče. Ovde ću praviti sistem prema onome čime budem raspolagao.

Moj stil igre u Zvezdi bio je igra po bokovima, s brzim igračima, uz visoki presing, a to ću pokušati i u Žarkovu.

Pokušaću da igračima usadim i ono što je mene krasilo kroz igračku karijeru, a to je karakter i pobednički mentalitet.

Red, rad i disciplina

Osvrnuo se Koroman na to da je dosta naučio iz ličnog primera dok je bio igrač, te poručio da će se u klubu uvek znati red.

– Dok sam igrao, imao sam problem s karakterom, ali više je to bio problem sa samim sobom nego s drugima. Pored svega, na terenu sam bio disciplinovan.

Upotrebiću to u radu s igračima, uz kombinaciju svega što sam naučio od svih trenera s kojima sam sarađivao. Napravićemo dobar sistem, da se zna red i disciplina, biće sve to kako treba.

Kad si igrač brineš samo o sebi. Veća je odgovornost, sad drugačije razmišljam, drugačije gledam na poziv kojim se bavim. Kod mene se dok sam bio u Zvezdi znao se red, tako će biti i ovde – jasan je bivši reprezentativac naše zemlje.

koroman 01 meridian
“Imam obavezu više u Žarkovu” (FOTO: Meridian sport)

Nikad nisam imao uzor

– Nemam trenerski uzor, nisam nikad imao ni igrački. Sigurno je da mi neće biti problem da pozovem neke trenere, moje prijatelje, mislim na velika imena našeg fudbala, da dođu pogledaju utakmice Žarkova, da me iskoriguju, pohvale, svi su dobrodošli.

Koroman se nada da će biti uspešan kao neke njegove kolege, ali i poručuje da će svaki savet ili kritika biti dobrodošli.

– Simo Krunić, Nenad Lalatović su samo neki iz plejade novih, mladih, uspešnih trenera u srpskom fudbalu, nadam se da ću im se i ja brzo priključiti.

Mnogo mojih bivših saigrača, velikih asova, dolaziće da gleda utakmice, što je dobro kako za klub, tako i za mene lično. Njih ću takođe da pitam za utiske, savete, da ih saslušam.

Kao trener Žarkova imam dodatnu obavezu

Ispričao je i zašto mu nova funkcija nosi veću obavezu.

– Kad sam došao 1992. iz Sarajeva u Zvezdu kao klinac, školu sam završio ovde blizu, na Belim Vodama. Ovo je moj kraj, moji drugari su ovde, pa mi je još veća čast i obaveza što sam u klubu.

– Moram da naglasim da je moj prethodnik Dejan Rađenović uradio odličan posao u klubu i ostavio mi odličnu bazu za dalji napredak – poručio je Koroman.

Velika je tuga što Goran više nije s nama

Nastupio je i na Memorijalu Goran Bunjevčević Bunja, posvećenom velikom čoveku koji nas je prerano napustio.

Konstatovali smo da bi na osnovu prikazanog na terenu možda njegovi budući igrači trebalo da se zabrinu za mesto u timu.

– Pričao sam s gazdom kluba o tome, da malo razmisli malo oko mog angažovanja, da ne budem samo šef, već i igrač – našalio se Koroman.

Zatim se uozbiljio.

– Gorana znam još iz vremena kad smo igrali u Engleskoj, on u Totenhemu, ja u Portsmutu. Jedan divan čovek, profesionalac. Nakon toga smo sarađivali i u Zvezdi, u onim nešto težim danima za klub, on je bio sportski direktor u periodu dok je Zeman bio trener.

Tuga je što više nije s nama, velika žalost. Bio je jedan fenomenalan sportski radnik, dugo je bio u Savezu, koji je digao na neki viši nivo.

Prokomentarisao je i sam događaj u Staroj Pazovi.

– Čast mi je i zadovoljstvo što sam bio deo meča. Naglasio bih da nikad ni na jednoj utakmici nisam bio rame uz rame s većim imenima našeg fudbala. Mislim da se nikad nije ni okupilo toliko asova na jednom mestu. Još jednom, šteta što je Bunja tako rano otišao – setno je rekao Koroman.

Paunović: Nismo se ni trenutka dvoumili oko Ognjena

koroman 02 meridian
Sportski direktor Žarkova veruje u uspeh s Koromanom na klupi (FOTO: Meridian sport)

Sportski direktor Žarkova Dragan Paunović rekao je da je angažovanje Koromana korisno i za klub i za trenera.

– Ognjen je najveće ime o kom smo pričali za mesto trenera Žarkova i čim se pojavila mogućnost da dođe u klub nismo se ni trenutka dvoumili i drago nam je što je prihvatio.

– Mislim da će napraviti veliku karijeru, da će mu ovo biti odskočna daska za dalje, što i zaslužuje. Bio je veliki igrač, nema sumnje da će biti veliki trener.

Nama kao klubu znači njegovo ime, kao što je i on sam rekao, da dignemo klub na jedan viši nivo.

Iz godine u godinu dižemo nivo, idemo korak po korak, sve do Superlige – poručio je Paunović i dodao:

– Ambicija kluba za narednu sezonu je plej-of, a ako nam se ukaže prilika i nešto više. U dogovoru s Ognjenom dovešćemo i adekvatna pojačanja.

Početak priprema zakazan je za 28. jun.

Nema sumnje da će status Ognjena Koromana u srpskom i evropskom fudbalu pomoći Žarkovu u ispunjenju ambicija i u novim uspesima kluba.

SALE I MIKI ILI ZAŠTO VOLIMO FUDBAL: Poslednji ples Ilića i Milijaša

Postavi odgovor